lvls.lt archyvo nuotr.

Teismas pirmadienį paskelbė, kad Ukmergės rajono meras valstietis liaudininkas Algirdas Kopūstas vairavo neblaivus ir skyrė jam 1 tūkst. litų piniginę baudą bei vieneriems metams atėmė teisę vairuoti.

Ukmergės rajono apylinkės teismo teisėjas Rinaldas Adamonis BNS sakė, kad skyrė minimalią baudą už šį pažeidimą.

”Galiojančių nuobaudų neturi, per metus baustas nebuvo, buvo atsižvelgta į užimimas pareigas, taikyti kažką griežčiau tikrai nėra pagrindo, atsižvelgta ir į neblaivumo laipsnį”, – BNS sakė teisėjas R.Adamonis.

Ukmergės rajono merui valstiečiui liaudininkui 63 metų A.Kopūstui grėsė piniginė bauda nuo 1 iki 1,5 tūkst. litų ir vairuoti teisės atėmimas nuo 1 iki 2 metų.

Nubaustas meras teismo nutarimą per 20 dienų gali apskųsti Vilniaus apygardos teismui. Mero gynyba teisme dėstė, kad nėra tvirtų įrodymų. kad meras buvo neblaivus.

Pernai lapkričio 25 dieną policininkai, sustabdę A.Kopūsto automobilį ir patikrinę jo blaivumą, nustatė 0,81 promilės alkoholio, tačiau ligoninėje esą nustatyta, kad meras buvo blaivus.

Byloje buvo atlikta teismo psichiatrijos ekspertizė. Ji nustatė, kad nėra pagrindo netikėti pirminiais alkoholio kiekio matuoklio parodymais, kuriais buvo užfiksuotas girtumas.

Šiemet opozicija siūlė atleisti trečią kadenciją vadovaujantį merą dėl kelių pagrindinių motyvų – dėl pranešimų, kad jis galėjo vairuoti būdamas neblaivus ir dėl žiniasklaidoje skelbtos informacijos apie atgaline data gautos netekto darbingumo pensijos.

Savivaldybės tarybos posėdyje paklaustas, ar iš tiesų vairavo neblaivus, A. Kopūstas pareiškė negalvojantis, kad padarė tokį administracinį teisės pažeidimą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: