© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Du rusų žurnalistai, kuriuos, kaip kaltina Maskva, Kijevo valdžia laiko Rytų Ukrainoje, su savimi turėjo priešlėktuvinių raketų, antradienį nurodė Jungtinės Valstijos, keldamos klausimus dėl tų žurnalistų statuso.

Du Rusijos interneto svetainės “Life News” reporterius, kaip pranešta, ukrainiečių kariai areštavo netoli Kramatorsko miesto. Į tai piktai sureagavo Maskva, kuri reikalauja juos nedelsiant paleisti.

Minėta interneto svetainė pranešė, kad reporteriai Olegas Sidiakinas ir Maratas Saičenka yra laikomi Ukrainos nacionalinės gvardijos, kuri prieš juos “naudoja smurtą”.

Tačiau JAV valstybės departamento atstovė Jen Psaki (Džen Psaki) sakė: “Ukrainos saugumo tarnybos, kaip rodo pranešimai, sulaikė kažkiek asmenų, kurie turėjo suklastotus žurnalistų įgaliojimus, išduotus neegzistuojančios Donecko liaudies respublikos”.

“Pranešama, kad jie sulaikymo metu savo automobilių bagažinėse turėjo žmonių valdomų nešiojamųjų priešlėktuvinių raketų, – nurodė J.Psaki. – Ir neabejotinai tai iškėlė tam tikrų klausimų apie šiuos asmenis ir dėl to, ar jie iš tikrųjų yra žurnalistai”.

Reporterių Vašingtone prašoma pateikti daugiau informacijos apie tuos ginklus, J.Psaki pridūrė: “Tai rodo pranešimai ir mūsų pokalbiai su ukrainiečiais (Ukrainoje)”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: