© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Ukrainos nacionalistinio “Pravyj sektor” (“Dešiniojo” arba “Teisiojo sektoriaus”) judėjimo aktyvistai paneigė bet kokį savo vaidmenį susišaudyme, kuris sekmadienį paryčiais įvyko prie Slovjansko ir per kurį galėjo žūti iki keturių žmonių.

Šio kraštutinio dešiniojo judėjimo atstovas naujienų agentūrai “Reuters” pareiškė, kad atsakomybė už šį kruviną incidentą prie prorusiškų separatistų kontrolės posto tenka Rusijos specialiosioms pajėgoms.

“Tai šventvagiška Rusijos provokacija: šventvagiška todėl, kad įvyko šventą krikščionims naktį, Velykų naktį. Tai akivaizdžiai įvykdė Rusijos specialiosios pajėgos”, – sakė Artiomas Skoropadskis.

Maskva sekmadienį paskelbė esanti pasipiktinusi kruvinu susišaudymu Rytų Ukrainoje, kuriuo buvo pažeistos Velykų paliaubos, ir apibūdino jį kaip “Pravyj sektor”, kurio aktyvistai per Maidano protestus stovėjo priešakinėse barikadų pozicijose, smogikų išpuolį.

“Rusija … pasipiktinusi šia smogikų provokacija, kuri byloja apie Kijevo valdžios nenorą pažaboti ir nuginkluoti nacionalistų ir ekstremistų”, – sakoma ministerijos pareiškime.

Ukrainos vidaus reikalų ministerijos žiniomis, per 3 val. nakties įvykusį ginkluotą susirėmimą prie kontrolės posto Slovjanske vienas žmogus žuvo, o trys buvo sužeisti.

Tuo tarpu vietos separatistų lyderis Viačeslavas Ponomariovas pranešė, kad per sekmadienio susišaudymą prie kelio užtvaros netoli Rytų Ukrainos Slovjansko miesto žuvo trys prorusiški aktyvistai ir vienas užpuolikas.

Savo ruožtu “Reuters TV” liudininkas pranešė matęs du lavonus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: