(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Visi kauniečiai ir Kauno miesto bei rajono svečiai, su kaukėmis ar be jų kviečiami su trenksmais išvaryti žiemą. Šiemet kaip ir kasmet didžiausias renginys vyks netoli Kauno esančiose Rumšiškėse, tačiau negalintys ten nuvykti, Užgavėnes galės švęsti ir Kaune. Įvairiose miesto vietose šventė vyks kovo 6-8 dienomis.

KOVO 6 D. (SEKMADIENIS)

RUMŠIŠKĖS (Lietuvių liaudies buities muziejus)

12 val. Viktorina – užkandinė “Šiupinynas”, blyninė “Po malūno sparnu”, jodinėjimas, važinėjimas arkliais, žaidimai, kaukių paroda, kaukių dirbtuvėlės, dvaro pirtis/saulės pirtis, galimybė nusifotografuoti, persikūnijimo kambarys, ansambliai ir kapelos.

13 val. Blynų kąsniavimas, blynų rietuvės rekordas, arbatos ragavimas, žaidimo “Surask kaukę” pradžia.

14 val. Kaukių konkursas.

15.30 val. Baigiamoji dalis, laužas, Morės deginimas.

LIETUVOS ZOOLOGIJOS SODAS

12 val. Užgavėnių karnavalas su Kauno Bočių liaudiškos muzikos ansambliu.  Dainos, šokiai, žaidimai, karšti blynai, Morė.

LAMPĖDŽIŲ PUŠYNAS (Ties 9 maršruto autobuso galine stotele)

12 val. Tradicinės Užgavėnės

PANEMUNĖ (Panemunės šilas, Vaidoto g. prie bažnyčios)

13 val. Tradicinės Užgavėnės. Visi atvykusieji bus vaišinami žolelių arbata. Koncertuos bendruomenių kaimų kapelos.

VDU  KAUNO BOTANIKOS SODAS

14 val.Aleksotiškai riebus užsigavėjimas, persirengėlių paradas, šokiai ir žaidimai, gražiausių kaukių rinkimai, Lašininio ir Kanapinio mūšis, Morės deginimas ir atsisveikinimas su žiema. Dalyvauja Šiaulių Etninės kultūros ir tradicinių amatų centro folkloro ansamblis „Nesanstantys širdimi“ ir VDU folkloro ansamblis „Linago“. Organizatoriai skelbia, kad įėjimas su kaukėmis ir blynais.

16 val. Nemokama ekskursija po Botanikos sodą.

KOVO 7 D. (PIRMADIENIS)

EIGULIAI (Čečėnijos aišktė)

14 val. Eigulių seniūnijos Užgavėnių šventė. Dalyvaus Eigulių seniūnijos mokyklų moksleiviai su savo programomis. Bus skanaujama blynų, geriama arbata, šokama ir linksminamasi.

KOVO 8 D. (ANTRADIENIS)

LAISVĖS ALĖJA, SENAMIESTIS, KAUNO PILIS

17 val. Užgavėnių persirengėliai dardės vežimais Laisvės alėja, Senamiesčio gatvėmis, A. Jakšto gatve.

18 val. Gervės, ožiai, meškos, ubagai susitiks prie Kauno pilies, kur toliau tęsis linksmybės, vyks šventė ,,Užgavėnės Kaune”: kaukių šėliojimas, Lašininio ir Kanapinio žaidimas, įspūdingiausios Kauno raganos rinkimai ,,Lops ant lopo, kur gražiausia boba?” (Registruotis iš anksto el. p.: ktkc.info@gmail.com). Linksmintojai: folkloro ansambliai „Ratilėlis”, „Sodai”, „Sodyba”, „Bočiai” „Svirbė”, „Jotija”, „Goštauta”, „Praviena”, „Sūduva”, Kauno Vyturio katalikiškos vidurinės mokyklos folkloro ansamblis, Kauno tautinės kultūros centro jaunieji muzikantai.

19.00 val. Atsisveikinimas su žiema – Morės deginimas, dalyvauja Vilniaus fakyrų grupė ,,Ugnies šokis. Grupės „Rebelheart” koncertas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: