Užsienio sirgaliai maloniai nustebinti Kauno pasirengimu
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Užsienio krepšinio komandų sirgaliai liko nustebinti renginių, skirtų krepšinio čempionatui, gausa.

Jie akcentuoja, jog informacija apie visus renginius Europos krepšinio čempionato metu Kaune yra pateikiama išties plačiai – svečius iš kitų šalių pasitinka daugybė savanorių, kurie dalina informacinius leidinius anglų kalba bei maloniai bendrauja ir atsako į visus pateikiamus klausimus.

Kauno turizmo informacijos centro savanoriai yra tie, kuriems tenka tiesiogiai bendrauti su miesto svečiais. „Užsienio sirgaliai teigia, kad čempionato organizavimas labai geras, o laisvu nuo varžybų metu netrūksta informacijos ir apie kultūros renginius bei objektus.

Išleistu lankstinuku su miesto centro žemėlapiu džiaugiasi ne tik užsienio valstybių piliečiai, bet ir lietuviai. Jie gauna šiuo metu itin aktualią informaciją, kurią visada paranku turėti po ranka. Ne vienas užsienietis yra pasakęs, kad šis krepšinio čempionatas galbūt vienintelis kartas, kada jie gali tokį ilgą laiko tarpą praleisti Lietuvoje, tad norisi pamatyti, kiek įmanoma daugiau“, – teigia Turizmo informacijos vadybininkė Ernesta Kainytė.

Anot jos, emocijos ir nuotaikos tiek tarp užsieniečių, tiek tarp lietuvių labai optimistiškos, visi nusiteikę labai geranoriškai.

„Prieš kelias dienas į Turizmo informacijos centrą atvyko keli krepšinio sirgaliai, prašydami informacijos apie apgyvendinimą mieste.

Gavę reikiamą informaciją, jie lyg jausdami kaltę prisipažino: „Mes, tarp kitko, makedonai“. Tačiau jų nuostabai mes nepykome.

Anaiptol, visi kartu smagiai pasijuokėme, palinkėjome vieni kitiems sėkmės ir sakėme, kad susitiksime kitais metais olimpiadoje“, – įspūdžiais dalinasi E. Rainytė.

60 Kauno turizmo informacijos centro savanorių šiomis dienomis džiugina krepšinio sirgalius iš Lietuvos ir užsienio, suteikdami visą jiems reikalingą informaciją. „Jų dėka miesto svečiai žino apie visus renginius, skirtus „Eurobasket 2011“ čempionatui.

Užsieniečiai Kaune džiaugiasi jiems pristatomų renginių įvairove. Parengtas nemokamas informacinis leidinys yra itin paklausus – ten pateikiami visi renginiai, vykstantys čempionato metu, taip pat Kauno miesto centro žemėlapis.

Šių leidinių paruošta iš viso 20 000 vienetų,“ – teigia Sigitas Sidaravičius, Kauno turizmo informacijos centro (KTIC) direktorius.

Jo teigimu, yra labai svarbu tinkamai pristatyti Kauną miesto svečiams.

Kauno mieste iš viso veikia 8 turizmo informacijos centro punktai, 2 turizmo informacijos nameliai prie „Žalgirio“ arenos. Miesto svečiams siūlomos 4 reguliarios ekskursijos, viešose miesto erdvėse 60 savananorių teikia informaciją ir visiems dalina informacinius leidinius.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: