(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Trečdalis jaunimo Lietuvoje yra bedarbiai. Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys mano, kad jeigu valdžia nesiims ryžtingų veiksmų bedarbystei mažinti ir užimtumui skatinti, po kelerių metų Lietuvoje neliks nė vieno jauno žmogaus.

„Statistikos departamento duomenimis, šiuo metu darbo ieško 48,5 tūkst. jaunų žmonių, tai yra ketvirtadalis visų bedarbių Lietuvoje. Bedarbiais laikomi tie asmenys, kurie nedirba 2 savaites ir nori pradėti dirbti. Iš viso bedarbių Lietuvoje yra 223 tūkst. asmenų“, — sako V. Gapšys.

Seimo darbiečių seniūnas įspėja, kad jeigu jaunimo užimtumo problema nebus kardinaliai sprendžiama, artimiausiu metu visas jaunimas emigruos iš mūsų šalies, ieškodamas geresnio gyvenimo svetur.

„Labiau už Lietuvą išsivysčiusiuos Vakarų Europos šalys visada viliodavo mūsų tautiečius. Kai daugelio Europos šalių ekonomikos, atsispyrusios nuo dugno, jau pradeda atsigauti, Lietuvos premjeras A. Kubilius vis dar ieško krizės lėtėjimo požymių. Su tokia politika, iš drąsios šalies, kaip mus bando pavaizduoti nacionalinio įvaizdžio kūrėjai, mes greitai tapsime išnykstančia tauta“, — įspėja parlamentaras.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: