© Augustės Gumbytės / KaunoZinios.lt nuotr.
Sekmadienį kauniečiai gausiai dalyvavo Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienos minėjimo renginiuose. Juos vainikavo kelių tūkstančių prie Kauno pilies susirinkusių miestiečių sugiedotas šalies himnas.

 

Minėjimas prasidėjo Vyčio kryžiaus ordino vėliavos pakėlimo ceremonija Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje. Vėliau čia buvo galima pasiklausyti Karinių oro pajėgų pučiamųjų instrumentų orkestro koncerto ir sudalyvauti iškilmingoje gėlių padėjimo ceremonijoje.

„Mūsų Karaliaus sumanumu ir pastangomis Lietuva buvo suvienyta, vėliau virto stipria Europos valstybe. Šią dieną prisiminkime savo protėvių pasiaukojimą ir dvasios stiprybę, pasisemkime jų išminties ir valios savo kasdieniniams iššūkiams įveikti. Suvienykime jėgas ir paklauskime savęs, ką mes galime duoti ir padaryti dėl savo valstybės”, – minėjimo metu kalbėjo Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Sekmadienį vakare, 21 val., Kauno pilies prieigose kartu su tautiečiais Lietuvoje bei visame pasaulyje kauniečiai sugiedojo „Tautišką giesmę”. Savaitgalį tradiciškai kauniečius džiugino tarptautinio festivalio „Operetė Kauno pilyje” renginiai. Šeštadienį festivalis kvietė pasiklausyti operečių ir miuziklų ištraukų, o sekmadienį Kauno istorinėje erdvėje įvyko kompozitorių V.Striaupaitės-Beinarienės ir S. Šiaučiulio operos-misterijos „Karūnos kelias” premjera.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: