(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Tragiškai prasidėjo Vankuverio olimpinės žaidynės. Likus kelioms valandoms iki ceremonijos atidarymo, žuvo 21-erių metų Gruzijos rinktinės narys Nodaras Kumaritašvilis.
Treniruotės metu sportininkas trasos pabaigoje nesuvaldė 140km/h greičio ir posūkyje trenkėsi į ledinį bortą ir iškritęs iš rogučių rėžėsi į aptvarą.
Greitoji medicinos pagalba veždama jaunąjį Nodarą nesugebėjo jam padėti. Jis mirė ligoninėje.

Po Žiemos olimpinių žaidynių organizacinio komiteto atlikto tyrimo, teigiama, jog Gruzijos rogučių sporto atstovo Nodaro Kumaritašvilio žūties priežastis – sportininko rogučių nesuvaldymas, netinkamas vėlyvo išėjimo iš posūkio kompensavimo bandymas. Neigiama jok mirties priežastis – bloga treko Vislerio rogučių centro defektas.

“Sportininkas per vėlai išėjo iš 15-ojo posūkio ir jam nepavyko tinkamai kompensuoti įėjimą į 16-ąjį. Todėl jis per vėlai įvažiavo į 16-ąjį posūkį ir nors labai stengėsi ištaisyti klaidą, jis galiausiai, matyt, nebesuvaldė rogučių, tai baigėsi tragišku incidentu”, – sakoma organizacinio komiteto pranešime.

„Deja, jis mirė. Visi esame ištikti gilaus šoko, nežinome, ką daryti“, – aiškino Gruzijos olimpinės delegacijos vadovas Iraklis Japaridzė.

Taip pat pažymima, kad treke nerasta jokių defektų.
Federacija “nusprendė vėl atidaryti treką padidinus sienelę ties išėjimu iš 16-ojo posūkio bei pakeisti ledo profilį jame”, tam, kad “panašios ekstremalios avarijos nepasikartotų”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: