Keulė Rūkė © KaunoZinios.lt nuotr.

Plėšyta kiauliena. Aštrus ir dažnokai neskoningas marketingas, tiesa, veikiantis. Protinga plėtra. Kiaulė ir tik keulė. Konkurentų atsiradimas ir jų įtaka pionierei riestauodegei. Maždaug tokios mintys kyla galvoje mąstant keulę. Taigi pradėkime.

Keulėje esu lankęsis gal dešimtį kartų. Konkrečiau Kauno kiaulytėje – antrą kartą, mano kolega pridėtų dar tris apsilankymus. Taigi nesame tokie jau naivūs lengvai parklupdomi gardo naujokai. Belaukdami maisto, dalinamės praeities įspūdžiais. Prieiname bendros išvados (liečiančios visas keulės užeigas), kad, nors paprastai keulė kokybės nestokoja, vėlesniais vakarais ir šiaip sėkmei nusisukus gali gauti nebūtinai jau tokį superinį patiekalą: jis gali būti susitraukęs, neišvaizdus, stokojantis šviežiausių natų. Tą patį pasakytų ir mano draugas iš ketvirto aukšto.

Nuo savęs priduriu, kad mano širdis vis tiek likusi Pylimo gatvėje – ten ir mėsainiai buvo gardžiausi, ir atmosfera jaukiausia, o, atrodo, ir gerokai pigiau rinkinukas kainavo.

Keule ruke 2

Keulė Rūkė © KaunoZinios.lt nuotr.

Tuo tarpu apsidairome konteineryje įsikūrusioje Kauno kiaulytėje – dizainas išties apgalvotas, nuogas Trumpas su savo trumpu kabo virš galvos, prisabačintas prie lubų, kėdes ir suolus keičia suvirinti vamzdžiai, pakabintos apsauginės kaukės, galima pajusti jei ne 1984, tai bent Gyvulių ūkio atmosferą.

Keule ruke 7

Gauname savo pietus – mėsainį ir mėsos lėkštę. Šiaip jau norėjome šonkauliukų, bet jie, matai, tik pirmą-antrą iš Vilniaus atvažiuoja. Atrodo, puikiai, nors pasidžiaugiu užsisakęs mėsainį – mėsos lėkštė – man kiek per sterili, pernelyg išmatuojamo dydžio.

Keule ruke 6

Keulė Rūkė © KaunoZinios.lt nuotr.

Pirmi kąsniai nukelia į pirmą kartą su keule. Kaip dorojau jos nežabotai saldžią bandelę, salsvą mėsytę, čepsėdamas grūdau burnon bulvytes, neužmiršdamas palaistyti skrandžio alučiu. Šį kartą viskas labai panašiai, tik vietoj alučio Mirinda. Na dar, kaip minėjau anksčiau, atmosfera ne visai ta. Nors ir apgalvota, bet iki Vilniaus pirmosios Keulės gentrifikuojančiame stoties rajone bazėms dar tolokai.

Keule ruke9

Keulė Rūkė © KaunoZinios.lt nuotr.

Mėsainio porcija su bulvytėmis (nors šiaip, dėl sveikatos, siūlau atprasti nuo mėsa+bulvės) pasotina iki vėlaus vakaro. Gero maisto indikatorius – nesinori nei per greitai keliauti į išvietę, nei ima žiovulys ar ypatingai sausėja gomurys.

Keule ruke 4

Keulė Rūkė © KaunoZinios.lt nuotr.

Aišku, kas dieną čia nesilankysi, bet draugą, svečią ar šeima kartą per savaitę atsivesti tikrai nebus per daug. Juk reikia išbandyti ir šonkauliukus, dešreles, mėslėkštę, aptarnautojų pakantumą. Burgeris su bulvytėmis ir gėrimu, mėsos lėkštė kainuos apie šešis eurus, šonkauliukai – kiek brangiau, bet grieko verti. Sveikas hedonizmas dar niekam nepakenkė.

Keule ruke 12

Keulė Rūkė © KaunoZinios.lt nuotr.

Kuo Keulė skiriasi nuo generinių plėšytą kiaulieną siūlančių Kauno vietų kaip Kuhne ar Pelėdinė? Na visų pirma kiauliškąja specifika – keulė ir nieko daugiau. Išgrynintas konceptas veikia kur kas geriau nei visko po truputį, nors vegetarai ar skanautojai, ar keulheiteriai gal ir nesutiks.

Keule ruke 3

Keulė Rūkė © KaunoZinios.lt nuotr.

Įspūdį daro ir apgalvotas provokatyvus interjeras. Galėtų jis būti kitoks, tarkim, vietoj Trumpo būti Guliveris, vietoj gyvulių ūkio auros – Alisos stebuklų šalyje pėdsakas. Svarbu, kad jis apskritai yra, ko nepasakysi apie nuosaikesnes vietas, koziriais laikančias vien savo dažniausiai iš kitų neišsiskiriančius mėsainius.

Keule ruke 11

Keulė Rūkė © KaunoZinios.lt nuotr.

Tad spaudžiu keulei kanopą ir linkiu dar gerai parūk(y)ti. O ateityje stebinti ne vien naujais barniais su juodaskverniais, bet ir daryti siautulingus vakarėlius, prisijaukinti ir švelniai perauklėti pilkšvumu aprūkusius bazių darbuotojus ir nuobodžiaujantį Dainavos miegamąjį rajoną.

Keule Ruke 98

Keulė Rūkė © KaunoZinios.lt nuotr.

Galutinis verdiktas:

Verdiktas-4

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: