(c) BLC archyvo nuotr.

Spalio 29 d., ketvirtadienį, 9 val. Kaune, Verslo lyderių centre (K.Donelaičio g. 62/ V. Putvinskio g. 53, Kaunas), didžiojoje konferencijų salėje, vyks verslo forumas “Pramonė. Inovacijos. Darnusis vystymasis. Konkurencingumas: Kaip darnios plėtros inovacijos padeda pramonės vystymuisi ir didina konkurencingumą?”.

Pastaruoju metu mažoms ir vidutinėms įmonėms Europos Komisija kelia vis griežtesnius gamtosauginius reikalavimus. Įmonės privalo restruktūrizuoti tam tikras savo veiklos sritis, tačiau dažnai tam nėra pasirengusios. Bandant laikytis šių reikalavimų visame Baltijos jūros regione buvo sukurta gana daug naujų aplinkos apsaugos technologijų, tačiau dėl įvairių priežasčių jų galimybės nepakankamai išnaudojamos. Pirma, jomis pasinaudoti buvo sunku mažoms ir vidutinėms įmonėms; antra, naujos technologijos bei inovatyvūs sprendimai sukuriami ir išbandomi ne Baltijos jūros regione, kur nėra pakankamos mažmeninės rinkos.

Tikrosios, veiksmingos ir perspektyvios inovacijų idėjos gimsta prie apskritojo stalo, kur susitinka mokslo ir tyrimų institucijų bei pramonės ir verslo atstovai. Šiuo tikslu organizuojamas forumas, kurio metu bus pristatytas tarptautinis projektas “SPIN – Darnios gamybos inovacijos mažų ir vidutinių įmonių plėtrai”. Projektą remia ir jo eigą stebi Baltijos regiono valstybių vyriausybės, asociacijos, mokslo institucijos ir tarptautinės nevyriausybinės organizacijos. Forumo metu mažoms ir vidutinėms Lietuvos įmonėms bus pasiūlyta pasinaudoti SPIN projekto ekspertų paslaugomis – jie per forumą ir vėliau konsultuos, talkins ieškant finansavimo bei diegiant darnios plėtros inovacijas. Projektą iš dalies finansuoja Europos Sąjunga, todėl visos čia paminėtos paslaugos yra nemokamos.

Išsamesnė informacija apie forumą ir registracijos anketa tinklapyje www.chamber.lt. Į renginį galima registruotis el. paštu: rita.baidokaite@chambers.lt arba faksu: 8~37 208330. Kurie neturės galimybės atvykti į forumą, bus suteikta galimybė forumo pranešimus matyti internete forumo metu įsijungus šiuo adresu http://distance.ktu.lt/vips/join.php?sr=596.

Renginio organizatorius: Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmuose veikiantis Europos verslo ir inovacijų tinklas (Enterprise Europe Network). Renginio partneris: Kauno technologijos universiteto Aplinkos inžinerijos institutas (APINI). Renginys nemokamas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: