© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Ūkio ministerija papildomai skirs 13,2 mln. litų priemonei “Naujos galimybės”, finansuojančiai įvairių įmonių dalyvavimą užsienio šalių verslo parodose ir mugėse. Iš viso priemonės pagalba bus paskirstyti 27,5 mln. litų, pranešė ministerija.

Ūkio ministerija pranešime argumentuoja, kad susidarius Rusijos importo embargo situacijai nuspręsta, kad reikia didesnio finansavimo, padedant Lietuvos verslo įmonėms ieškoti naujų kontaktų ir rinkų.

Ministerija praneša, kad 27,5 mln. litų yra skiriami iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų ir šiuo metu Lietuvos verslo paramos agentūrą šiuos pinigus siūlos skirti 256 projektams.

Iš viso verslo įmonės ketina dalyvauti maždaug 1200 parodose. 90 proc. įmonių, pasinaudoję parama, ketina dalyvauti parodose Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, Airijoje, Prancūzijoje bei kitose Vakarų šalyse, likę 10 proc. – Rusijoje. Pastarojoje šalyje dalyvausiantys verslininkai važiuos į transporto, tekstilės, IT sektorių parodas, o maisto sektoriaus parodos sudarys 12 proc. visų Rusijoje suplanuotų parodų.

“Naujų galimybių” priemonės lėšas ketinama išdalinti per rugsėjo mėnesį.

Rugpjūčio 6 dieną Rusija vieneriems metams uždraudė maisto ir žemės ūkio produkcijos importą iš Europos Sąjungos, JAV ir kitų Vakarų šalių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: