„Microsoft“ pristatė naują verslo valdymo sistemą „Microsoft Dynamics NAV 2013“, skirtą smulkioms ir vidutinio dydžio įmonėms. Naujoji „Dynamics NAV 2013“ naudoja visiems gerai pažįstamą biuro programų „Office“ vartotojo sąsają, glaudžiai integruota su „Excel“, „SharePoint“ ir „Office 365“. Be to, ši verslo valdymo sistema gali veikti tiek „debesyje“, tiek įmonės serveriuose, o vartotojai prie jos gali prisijungti su praktiškai visais išmaniaisiais įrenginiais.

„Naujoji „Dynamics NAV 2013“ versija įmonėms leidžia susikurti kuo paprastesnę verslo valdymo sistemą, kurioje būtų patys reikalingiausi valdymo įrankiai. Bendrovės, jau išbandžiusios išankstines „Dynamics NAV 2013“ versijas, pastebi palengvėjusį apskaitos tvarkymą ir sklandesnius finansinius procesus. Tikimės, kad šią verslo valdymo sistemą teigiamai įvertins ir Lietuvos bendrovės“, – sakė „Microsoft“ verslo sprendimų vadovas Baltijos šalims Apolinaras Škikūnas.

„Microsoft Dynamics NAV 2013“ išlaiko geriausias savybes

Atnaujintoje verslo valdymo sistemoje „Dynamics NAV 2013“ naudojama daugeliui gerai pažįstama „Office“ vartotojo sąsaja. Atsižvelgiant į kiekvienos įmonės ar darbuotojo poreikius šią sąsają galima keisti  – pašalinti nebūtinas funkcijas ar pridėti papildomų. Sistema yra glaudžiai susieta su bendrovių apskaitoje plačiai naudojama „Excel“,  todėl dabar ypač paprasta kurti lenteles ar diagramas pagal pasirinktas užklausas iš duomenų bazių.

Greta gerai vartotojams pažįstamų programų sistemoje „Dynamics NAV 2013“ įdiegti nauji verslo analizės įrankiai. „Cash Flow Forecast“ programa prognozuoja, kaip keisis bendrovės likvidumas per tam tikrą laikotarpį ir pateikia įžvalgas, kokie galėtų būti ateinantys finansiniai metai.  Bendrovės, užsisakančios „Extended“ lygio „Dynamics NAV 2013“, gauna „Cost Accounting“ programą, kuri vaizdžiai pateikia numatytas ir išleistas lėšas bei gali jas priskirti tam tikroms operacijoms, padaliniams, produktams ar projektams.

„Diegdami verslo valdymo sistemas komerciniame sektoriuje matome, kad bendrovės aktyviai domisi „Dynamics NAV 2013“. Jau vykdomuose diegimo projektuose gamybos, prekybos ir paslaugų įmonėse, naujoji verslo valdymo sistema leidžia paprastai kontroliuoti visus įmonės veiklos procesus, naudoti verslo analizės įrankius ir suteikia vertingų įžvalgų sudėtingiems verslo sprendimams“, – sakė „Alna Business Solutions“ direktorius Artūras Gruodis.

Darbo su „Dynamics NAV 2013“ sistema neriboja nei laikas, nei vieta, nei įrenginiai

Naująją verslo valdymo sistemos versiją bendrovių pasirinkimu galima diegti tiek „Microsoft“ partnerių „debesyje“, tiek fiziniuose serveriuose įmonės patalpose. Nuosavus duomenų centrus turinčios bendrovės gali pasirinkti, kurią dalį „Dynamics NAV 2013“ resursų paliks savo serveryje, o kurią perkels į „debesis“.

„Dynamics NAV 2013“ taip pat atveria plačias lankstaus darbo su sistema galimybes. „NAV Web Client“ programa leidžia prie valdymo sistemos prisijungti su visomis interneto naršyklėmis bet kuriame planšetiniame ar asmeniniame kompiuteryje ir išmaniajame telefone.

„Sistemos pritaikymas „debesų“ technologijoms atveria galimybes naudoti „Dynamics NAV 2013“ nuomos pagrindu. Tokiu būdu smulkiosios ir vidutinės įmonės gali sutaupyti lėšų sistemos diegimui ir kartu lanksčiai  naudotis verslo valdymo įrankiais. Be to, paprastesnė kainodara ir pigesnė viena „Dynamics NAV“ darbo vieta leidžia sistemą naudoti augančioms gamybos bendrovėms. Joms „Dynamics NAV 2013“ leidžia valdyti sandėlių, gamybos ir tiekimo grandinės procesus“, – sakė „Softera Baltic“ direktorius Tomas Kazokas.

Įmonės pačios pasirenka kurio lygio verslo valdymo sistemą naudoti

Bendrovės pagal savo veiklos pobūdį ir kompleksiškumą gali pasirinkti vieną iš dviejų „Dynamics NAV 2013“ sistemos lygių. „Starter“ lygis rekomenduojamas įmonėms, kurioms reikia pagrindinių finansinės apskaitos, tiekimo grandinės ir pardavimų valdymo funkcionalumų. Pastarasis lygis taip pat siūlo galingą verslo įžvalgų ir ataskaitų variklį, kuris padeda analizuoti verslo finansinius duomenis.

„Dynamics NAV 2013“ „Extended“ lygis rekomenduojamas augančioms bendrovėms, pasižyminčioms platesniu operacijų spektru. „Extended“ lygio naudotojai gali stebėti ir kontroliuoti sandėliavimo, gamybos ir specialistų darbo procesus bei turi daugiau galimybių konfigūruoti visą verslo valdymo sistemą.

„Microsoft Dynamics NAV 2013“ lokalizavimo partneriai Lietuvoje yra „Alna Business Solutions“, „Columbus Lithuania“, „New Vision Baltija“.Baltic“ ir „Softera Baltic“.

„Microsoft Dynamics NAV 2013“ vaizdo pristatymus galite pažiūrėti paspaudę šią nuorodą. Prikabintose ekrano nuotraukose – „Microsoft Dynamics NAV 2013“ aplinka.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: