© FB "Klaipėdos Oreivių Klubas" paskyros / T. Bauro nuotr.

Šiandien Vilniuje startuos neįprastas „maršrutinis“ ekipažas, užliesiantis gatves gyvai atliekamos klasikinės muzikos garsais. Atviras autobusiukas, kuriame įsitaisys muzikantai su fortepijonu, saksofonu ir perkusija, apsilankys penkiose centrinėse sostinės vietose.

Tokiais „Mobiliais susitikimais su fortepijonu“ Vilniaus gyventojams ir svečiams bus pristatytas rugpjūčio mėnesį vyksiantis trečiasis Piano.lt vasaros festivalis.

„Pernai, pristatydami savo festivalį, fortepijonui įtaisėme sparnus ir paleidome skrieti dangumi, tuo sukeldami tūkstančių vilniečių nuostabą. O šiemet nusprendėme pabūti žemiškesni ir klasikinę muziką „paleisti“ į Vilniaus gatves“, – sakė Piano.lt vasaros festivalio meno vadovas Aleksandras Šimelis.

Jo teigimu, ši kultūrinė akcija – tai ženklas, kad į sostinę greitai atvyks pasaulinės klasikinės muzikos pažibos. „Tikiu, kad netradicinė fortepijono kelionė sudrums įprastą Vilniaus ritmą ir sužadins praeivius kultūringoms pramogoms. Juk ne kasdien pas mus apsilanko muzikos genijai“, – teigė A. Šimelis.

Piano.lt vasaros festivalį anonsuosiantis autobusiukas 12 val. apsilankys Verslo trikampyje (Jasinskio g. 16), atriedės prie Balto tilto, toliau jo maršrutas tęsis Gedimino prospektu, Katedros aikšte, o fortepijono pasirodymas finišuos Vokiečių gatvėje.

Autobusiuke muzikines improvizacijas atliks profesionalių muzikantų ekipažas: Joris Sodeika, Gytis Smolskas (fortepijonas), Juozas Kuraitis (saksofonas) Aleksandras Šimelis (perkusija). Autobusiuką vairuos Seržas Gandžumianas.

Rugpjūčio 9-30 d. įvairiose Vilniaus erdvėse vyksiantis trečiasis Piano.lt vasaros festivalis šiemet subūrė kaip niekad ryškių klasikinės muzikos virtuozų komandą. Viena didžiausių festivalio žvaigždžių – balalaikos genijumi laikomas Aleksejus Archipovskis, multiinstrumentininkė virtuozė Marija Pomianowska, Liepojos simfoninis gintarinio garso orkestras, Atom string quartet ir kiti.

Praėjusiais metais Piano.lt vasaros festivalį anonsavo didelio susidomėjimo sulaukusi unikali akcija: oro balionu į dangų pakilęs fortepijonas ir juo grojantis pianistas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: