© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vilniaus policija lapkritį vykdė operacijas, per kurias sulaikyti 36 neteisėta narkotikų apyvarta ir vagystėmis įtariami asmenys, pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Iš pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai lėšų finansuotame neviešo patruliavimo plane dalyvavo teritorinių policijos įstaigų ir viešosios policijos padalinių pareigūnai. Jie per mėnesį patikrino 365 įtartinus asmenis, surado ir sulaikė 12 ieškotų asmenų.

Per operacijas policininkai rado ir paėmė apie 1000 dozių heroino, apie 12 gramų kokaino, apie 10 kilogramų heroino, apie 50 gramų kanapių ir jų dalių. Taip pat rasta ir paimta apie 50 vienetų “Clonazepam” ir kitų tablečių.

Taip pat pareigūnai rado 100 tūkst. JAV dolerių, kaip įtariama, gautų už neteisėtą narkotinių medžiagų pardavimą. Paimta ir apie 1000 gramų aukso, kovinių ginklų su šaudmenimis patikrinti, elektrinių įrankių, įvairių vogtų daiktų.

Patikrinti ir taksi vairuotojai bei kiti asmenys, teikę pervežimo paslaugas narkotikų kurjeriams ir narkomanams, vykstantiems į taborą ar iš jo.

Tikrindami romų taborą policininkai narkotikus traukė iš krosnių, kur rengtasi kvaišalus sudeginti, taip mėginant paslėpti. Policijos duomenimis, narkotinės medžiagos slėptos ir moterų organizmo vidaus ertmėse.

Nors neteisėta prekyba narkotikais tabore tebevyksta, policijos duomenimis, juntamas narkotikų stygius ir prekybos jais baimė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: