Organizatorių archyvo nuotr.

Tarsi dvi barikadų pusės, kurios nuolat kovoja. Kas geriau? Kauno „Žalgiris“ ar Vilniaus „Lietuvos rytas“? Kuris gražesnis: Vilniaus ar Kauno senamiestis? Kur daugiau pramogų ir geresnis laisvalaikis – Vilniuje ar Kaune?

Tas pats tik šiek tiek kitaip

Tiek Vilniuje, tiek ir Kaune galime rasti gausybę grožio ir SPA procedūrų, gurmaniškų restoranų bei aktyvių pramogų, kurios privers sudrebėti iš jaudulio. Kaune esantys profesionalūs SPA centrai gali palepinti kokybiškais masažais bei jaukiomis procedūromis dviem. Vilniuje taip pat gausu įvairių masažo namų, kuriuose meistrai iš Tolimųjų rytų yra pasiruošę atpalaiduoti kiekvieną Jūsų kūno raumenį. Skrydžiai oro balionu, šuoliai parašiutu, šaudymai, jodinėjimai… Daugybė aktyvių pramogų, kurios puikiai tinka leisti laisvalaikį Vilniuje ir Kaune. Abiejuose didmiesčiuose apstu išskirtinių restoranų, saldžių malonumų, įvairių degustacijų ir, žinoma, netikėtų potyrių – tiek Vilniuje, tiek ir Kaune galite išmėginti neeilinę valgymo patirtį – vakarienę visiškoje tamsoje „Dine in The Dark“.

Arti esantys miestai – privalumas

Miesto šurmulys vargina, dėl to trumpam atotrūkiui miestiečiai renkasi netoliese esančius kurortinius miestelius. Vilniui tai – Trakai, o Kaunui, žinoma, Birštonas. Trakai – ne tik poilsio, bet ir aktyvių, smagių pramogų oazė. Čia galite ne tik atsipūsti vandens parke, bet ir jodinėti žirgais, važinėti keturračiais, aplankyti linksmąsias alpakas, plaukioti jachta ar skaniai pavalgyti pro restorano langą žvelgiant į istorinę Trakų pilį. Birštonas – tikras kurortas. Ramioje gamtos apsuptyje, čiurlenant Nemuno upei galite pamiršti miesto šurmulį, o gausybė itin aukštos klasės viešbučių gali pasiūlyti neeilinį poilsį. Baseinai, pirtys, procedūros, skanus maistas ir visiškas atsipalaidavimas dviem ar visai šeimai.

22

Organizatorių archyvo nuotr.

Išskirtinės pramogos, kurios kviečia užsukti

Nors Kaunas ir Vilnius siūlo labai panašias pramogas, visgi šie miestai skiriasi ir turi simbolių, kurie kauniečius kviečia į Vilnių, o vilniečiai keliauja į Kauną išmėginti pramogų, kurių Vilniuje pasigenda.

Kaunas – miestas, kuriame susijungia dvi upės ir miestas, kuriame yra didžiausias dirbtinis vandens telkinys – Kauno marios. Kauniečiai ir miesto svečiai gali mėgautis svaigiu pasiplaukiojimu jachta mariose ar jodinėti žirgais išskirtine marių pakrante. Ramiai banguojančios marios užburia ir leidžia mėgautis pramogomis dar labiau. Taip pat, Kaune visa šeima gali pasidžiaugti mažųjų gyvūnėlių draugija vieninteliame Lietuvoje kontaktiniame zoologijos sode. Vienas didžiausių Kauno privalumų – Kačerginės Nemuno žiedo trasa, kurioje galite skrieti superautomobiliais „Ferrari“ ir „Lamborghini“. Trasoje pajusite greitį ir suprasite, ką reiškia tikras pasivažinėjimas lenktyniniu automobiliu.

33

Organizatorių archyvo nuotr.

Vilnius – miestas, kuris, atrodo, niekada nemiega, o norintys pramogauti gali greitai atsidurti pavyzdžiui… tropikuose! Didžiausias Lietuvoje vandens parkas įsikūręs Vilniuje visus metus džiugina smagiomis vandens pramogomis. Šiltais vasaros vakarais pažinti Vilniaus senamiestį galite plaukdami Nerimi, o ekstremalaus laisvalaikio mėgėjai gali išmėgtini plaukimą Vilnele. Taip pat, visus išskirtinių pramogų ieškotojus kviečia tikri tankistai! Norintiems ne tik smagiai, bet ir aktyviai praleisti laiką Vilniuje galite mokytis slidinėti visus metus veikiančioje „Slidinėjimo Akademijoje“! Kartą metuose Vilniaus senamiestyje iškyla visame pasaulyje žinomas restoranas „Dinner in the Sky“, kuris kviečia pakilti į 50 metrų aukštį ir pasigardžiuoti gėrimais bei maistu virš miesto stogų. Na, o didysis Vilniaus simbolis – Televizijos bokštas kviečia ne tik apsilankyti, bet ir pasigardžiuoti maistu net 165 metrų aukštyje.

Kurie pramogauja daugiau?

Įspūdžio dovanų parduotuvės „Laisvalaikio Dovanos“ rinkodaros vadovė Vaida Sindaravičiūtė-Kuosė teigia, kad nors ir Vilniuje esančias pramogas lietuviai perka dažniau, tačiau Kaune tikrai yra pramogų, kurios labai populiarios. „Kauniečiai itin mėgsta gurmaniškas pramogas bei apsilankymus masažų salone, o vilniečiai – aktyvias pramogas. Jie žymiai dažniau už laikinosios sostinės gyventojus skraido oro balionais, važinėja kartingais bei lankosi galvosūkių kambariuose“, – vardija pašnekovė.

Lietuvos didmiesčiuose apstu pramogų visiems, kurie svajoja apie išskirtinį laisvalaikį. Tiek Vilnius, tiek ir Kaunas turi ką pasiūlyti nuotykių ir pramogų ieškančiam miestiečiui.

Kaimo turizmo sodybos Dzūkijoje

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: