Antradienį Kauno troleibusų vairuotojų profesinės sąjungos komitetas surengė slaptą balsavimą dėl visos bendrovės darbuotojų visuotinio streiko, tačiau negavo pusės darbuotojų pritarimo.

Visuotinis bendrovės darbuotojų streikas būtų prasidėjęs rugsėjo 24 dieną, jei streikui būtų pritarę 322 bendrovės darbuotojai. Tačiau į profesinės sąjungos surengtą slaptą balsavimą dėl visuotinio streiko iš visų 643 dirbančiųjų atvyko tik 295 darbuotojai, t.y. 45,87 proc. Iš jų už streiką balsavo 228 darbuotojai, prieš streiką balsavo 65 darbuotojai, 2 biuleteniai buvo sugadinti.

Darbo kodeksas numato, kad visos įmonės streiką galima skelbti, kai streikui pritaria daugiau kaip pusė įmonės darbuotojų. „Autrolio“ atveju už streiką turėjo balsuoti 322 darbuotojai.

„Į balsavimą neatėjo nė pusė bendrovės darbuotojų, nes jie pavargo nuo profesinės sąjungos manipuliavimo ir psichologinio spaudimo. Darbuotojai vengia susitikti ar būti vienoje patalpoje su Kauno troleibusų vairuotojų profesinės sąjungos pirmininku Petru Balčaičiu ar jo vadovaujamo komiteto nariais, nes iš jų sulaukia priekaištų ir grasinimų. Dėl to balsavimo dieną darbuotojai vengė eiti balsuoti“, – teigė bendrovės generalinis direktorius Mindaugas Legas.

Tačiau profesinė sąjunga rankų nenuleidžia, rugsėjo 24 dieną vėl ketina streikuoti tik troleibusų vairuotojai. Priminsime, kad Kauno miesto apylinkės teismas rugsėjo 18 d. iš dalies patenkino ieškovo AB „Autrolis“ ieškinį ir nusprendė, kad profesinės sąjungos rugpjūčio 24 dieną paskelbtas neterminuotas streikas buvo neteisėtas.

“Autrolio” atstovų teigimu, įspėjamasis streikas buvo paskelbtas negavus daugiau kaip pusės darbuotojų pritarimo. Be to, profsąjunga atsisakė imtis bet kokių veiksmų, kad streiko metu gyventojai nepatirtų jokių nepatogumų, užtikrinti būtinus visuomenės poreikius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: