Spalio 5-8 dienomis Švietimo ir mokslo ministerijoje vyksta Europos Komisijos ekspertų seminaras ,,Rengimasis mokytojo profesijai per pedagogines praktikas mokykloje“. Seminare dalyvauja ekspertai iš Austrijos, Belgijos, Danijos, Suomijos, Norvegijos, Vengrijos, Portugalijos, Turkijos, Ispanijos, Vokietijos ir Lietuvos.

Šis seminaras yra vienas iš Europos Komisijos partnerystės tinklo ,,Mokytojai ir instruktoriai“ organizuojamų susitikimų, kurie vyksta du kartus per metus įvairiose šalyse. Ankstesniuose susitikimuose ekspertai jau yra svarstę aukštųjų mokyklų ir bendrojo lavinimo mokyklų bendradarbiavimo, pedagoginių stažuočių organizavimo, mokyklų lyderystės ir kitas temas. Susitikimų metu, siekiant tobulinti nacionalines švietimo sistemas, nagrinėjama tema parengiamos rekomendacijos ES šalių politikams.

Lietuvoje susirinkę ekspertai nagrinės įvairių šalių patirtį organizuojant pedagogines praktikas būsimiesiems mokytojams, aptars bendradarbiavimo galimybes tarp aukštųjų ir bendrojo lavinimo mokyklų rengiant mokytojus ir tobulinant jų kvalifikaciją. Ekspertai taip pat lankysis Vilniaus S. Daukanto gimnazijoje. Seminaro pabaigoje ekspertai parengs rekomendacijas, kaip tobulinti pedagogų rengimą ir pedagoginės praktikos organizavimą ES šalyse.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: