(c) Zalgiris.lt archyvo nuotr.

ŪBIG valdomas Kauno „Žalgiris“ tęsia savo aktyvų dalyvavimą „Special Olympics“ projekte, kurio tikslas – skatinti toleranciją bei suteikti pilnavertiškesnį gyvenimą žmonėms su negalia. Viename projekto inicijuojamų renginių apsilankė ir Kauno „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas, patvirtinęs, jog žalgiriečiai prie „Special Olympics“ akcijų prisidės ir ateityje.

Viena iš „Special Olympics“ plėtojamų programų – „Youth Unified Sports“, kurios tikslas į komandas pritraukti ir negalią turinčius sportininkus, taip išreiškiant solidarumą bei įrodant, kad vieno tikslo gali siekti ir skirtingų poreikių turintys asmenys.

Europos krepšinio savaitės metu keturios tokio pobūdžio krepšinio komandos dalyvavo „Youth Unified Sports“ krepšinio turnyre, kuriame apsilankė „Žalgirio“ generalinis direktorius P.Motiejūnas. Žalgirietis neslėpė, jog tai puiki iniciatyva, prie kurios „Žalgiris“ ateityje norėtų prisidėti dar labiau.

„Tai šauni idėja. Žaidėjai tokiu būdu gali palaikyti vieni kitus. Į visuomenę įtraukti negalią turinčius asmenis, kaip priemonę naudojant krepšinį, yra sveikintina. Lietuvoje krepšinis yra antra religija, tad tokie turnyrai yra itin svarbūs. Tęsdami projekto plėtrą kitais metais tikrai galėtume patys organizuoti „Unified Basketball“ turnyrą“, – kalbėjo P.Motiejūnas.

Visa Kauno „Žalgirio“ ekipa Eurolygos rungtynių su „Fenerbahce Ulker“ metu lapkričio 25 d. jau buvo prisidėjusi prie vienos iš „Special Olympics“ organizuojamų akcijų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: