Kauno „Žalgirio“ krepšininkai trečiadienį Šiauliuose pergalingai baigė reguliarųjį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezoną. Po įdomios kovos svečiai iš Kauno rezultatu 88:78 įveikė vietos „Šiaulius“. Tai trečias kartas LKL istorijoje, kai „Žalgiris“ reguliarųjį sezoną baigia be pralaimėjimų. Atkrintamosiose varžybose „Žalgirio“ varžovais bus „Neptūno“ krepšininkai.

Rungtynių pradžioje po Traviso Watsono ir Tado Klimavičiaus taškų į priekį išiveržė žalgiriečiai – 4:3. Tačiau tada kelioms minutėms iniciatyvą perėmė aikštelės šeimininkai, kurie dviejų tritaškių dėka persvėrė rezultatą jau savo naudai (12:6). Į tai sudėtingu metimu per rankas atsakė Marcusas Brownas (8:12), vis tik apsiginti vėl nepavyko (8:14). Kiek sumažinti atsilikimą žalgiriečiams padėjo Tomas Delininkaitis, perėmęs kamuolį ir išprovokavęs nesportinę pražangą (14:18). Netrukus tolimą dvitaškį smeigė Artūras Milaknis, o Mantas Kalnietis klasiškai sužaidė greitos atakos metu, deficitą sušvelnindamas praktiškai iki minimumo – 18:20. Ketvirtyje likus žaisti kiek daugiau nei pusę minutės Paulius Jankūnas sumetė baudas, taip išlygindamas rezultatą – 20:20. Nors Omaras Samhanas dar spėjo pasižymėti (22:20), kėlinukui tašką padėjo „Šiaulių“ tritaškis – 23:22.

Po trumpos pertraukėlės du tritaškius iš eilės pataikė T. Delininkaitis, T. Klimavičius pridėjo efektingą dėjimą, savo ruožtu „Žalgiris“ vėl išsiveržė į priekį – 30:29. Nors varžovai čia pat atsakė keliais tiksliais išpuoliais, po DeJuano Collinso, T. Delininkaičio, M. Kalniečio taškų svečiai vėl perėmė iniciatyvą – 39:36. Kurį laiką komandoms nepavyko pelnyti taškų, tačiau pirmieji atsigavo žalgiriečiai – M. Kalnietis pasižymėjo sudėtingu prasiveržimu, P. Jankūnas – greitos atakos metu, o M. Brownas užtikrintai sumetė abi baudas (45:38). Galutinai pirmąją rungtynių dalį užbaigė su lyg ketvirčio sirena iš po krepšio neklydęs kapitonas P. Jankūnas – 47:38.

Nors komandoms grįžus į aikštelę po didžiosios pertraukos žaidimas ypatingu rezultatyvumu nepasižymėjo, geriau atrodė Kauno „Žalgirio“ komanda. Taškus pelnius M. Brownui ir P. Jankūnui, o gražaus derinuko smaigalyje atsidūrusiam A. Milakniui smeigus tritaškį, skirtumas išaugo iki dviženklio – 54:44. Niekas nesikeitė ir toliau – po efektingo M. Kalniečio dėjimo ir taiklaus T. Klimavičiaus metimo iš arti persvara dar išaugo – 60:46. Būtent M. Kalnietis buvo pastebimiausia figūra ant parketo ketvirčio pabaigoje – aštuoni jo taškai iš eilės leido „Žalgiriui“ įgyti rekordinę persvarą – 68:48. Tiesa, paskutinę minutę „Šiaulių“ snaiperiai kiek sušvelnino atsilikimą – 57:70.

Lemiama rungtynių dalis buvo pakankamai nervinga. Po T. Delininkaičio ir P. Jankūno sėkmingų išpuolių „Žalgirio“ pranašumas buvo devyni taškai – 74:65. Iš vidutinio nuotolio neklydus Alekandrui Čapinui, skirtumas dar nežymiai išaugo – 76:65. Tiesa, pasiduoti šeimininkai nebuvo linkę ir kiek priartėjo – 69:76. Ilias Zouros sušaukė minutės pasitarimą, po kurio paliktas laisvas varžovus nubaudė P. Jankūnas (79:69). Šiauliečiai taip pat atsakė metimu iš toli, tačiau sėkmingai pro galinę liniją prasiveržė M. Kalnietis (81:72). Šį kartą pertraukėlės buvo priverstas prašyti jau „Šiaulių“ trenerių štabas, vis tik apčiuopiamos naudos tai nedavė. Laisvas tritaškį iš krašto smeigė A. Milaknis (84:72), praktiškai galutinai sužlugdydamas visas „Šiaulių“ viltis iškovoti pergalę. Kad ir kaip stengėsi šeimininkai, svečiai intrigos į dvikovą sugrąžinti neleido. Pergalė rezultatu 88:78.

„Žalgiris“: M. Kalnietis 18, T. Delininkaitis 17, P. Jankūnas 17 (7 atk. kam.), A. Milaknis 10, T. Klimavičius 8 (5 atk. kam.), D. Collinsas 4 (5 atk. kam.), T. Watsonas 2 (9 atk. kam.), O. Samhanas 2, M. Kuzminskas 2.

„Šiauliai“: D. Gvezdauskas 19, E. Ruzgas 15, R. Broadusas 13, V. Šarakauskas 12 (8 atk. kam.).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: