(c) KaunoZinios.lt nuotr.

Prastas žaidimas gynyboje ir dažnos klaidos neleido Kauno “Žalgiriui” iškovoti antrosios pergalės Eurolygoje. Rezultatu 78:84 namie žaidę kauniečiai turėjo pripažinti Stambulo “Fenerbahce Ulker” pranašumą.

Rungtynės prasidėjo rezultatyviai – abi komandos žaidė atvirai ir gan lengvai rinko taškus. Pradžioje turkai pabėgo į priekį – 2:7, bet M. Brauno ir D. Šalengos pastangomis kauniečiai netrukus išlygino rezultatą (7:7; 9:9). Sužaidus kiek daugiau nei pusę kėlinio žalgiriečiams pavyko persverti rezultatą, o po 6 iš eilės T. Watsono taškų skirtumas išaugo iki aštuonių taškų (22:14). Į tai svečiai atsakė spurtu 6:0, o kėlinio pabaigoje tritaškį pataikęs Giričekas skirtumą sumažino iki minimumo (24:23).

Antrojo ketvirčio pradžioje Kauno ekipos žaidėjai spurtavo 5:0 ir padidino skirtumą iki 6 taškų (29:23; 31:25), bet antroje kėlinio pusėje turkams pavyksta rezultatą vėl sušvelninti. Likus žaisti 3 minutes “Žalgirio” pranašumas aptirpsta iki 2 taškų (36:34). Vis dėlto kauniečiai geriau sužaidžia kėlinuko pabaigą ir padidina pranašumą iki 6 taškų. Komandos išeina į rūbines švieslentei rodant rezultatą 43:37.

Po didžiosios pertraukos žalgiriečių puolimas tarsi sustojo – per 6 trečiojo ketvirčio minutes Kauno ekipa pelnė vos 6 taškus, ir leidžia turkams sumažinti atsilikimą iki minimumo – 49:48. Netrukus Mrsičius pataiko dar vieną tritaškį ir išveda “Fenerbahce” į priekį – 49:51. Nors kėlinuko pabaigoje kauniečiai pradėjo geriau pataikyti, persvaros susigrąžinti nebepavyko ir kėlinukas baigėsi rezultatu 57:59.

Lemiamo ketvirčio pradžioje vyko apylygis žaidimas, nei vienai komandai nepavyko ženkliau atitrūkti. Sužaidus kiek daugiau nei pusę ketvirčio “Žalgiriui” pavyko išlyginti rezultatą – 67:67, po minutės Šalenga tai padarė dar kartą – 69:69, bet į tai turkai atsakė septyniais taškais be atsako – 69:76. “Žalgiris” dar bandė gelbėtis stabdydamas varžovus pražangomis, bet ši taktika nepasiteisino. Paskutinę ataką turkai užbaigė taikliu tolimu Mrsičiaus metimu ir finalinis teisėjo švilpukas užfiksavo svečių pergalę rezultatu 78:84.

Žalgiriečių gretose rezultatyviausias buvo ant atsarginių suolelio rungtynes pradėjęs M. Pocius, pelnęs net 19 taškų. Dar 18 pridėjo sirguliuojantis M.Brownas, pataikęs 4 iš 6 mestų tritaškių. Neblogai žaidė ir T. Watsonas, pelnęs 12 taškų ir atkovojęs 9 kamuolius. Tuo tarpu M. Begičiaus pasirodymas buvo labai blankus, kaip ir M. Kalniečio, kuris šiandien padarė kelias tikrai vaikiškas klaidas.

„Žalgiris“: Martynas Pocius 19, Marcus Brownas 18 (4/6 tritaškių), Dainius Šalenga 17, Travisas Watsonas 12 (9 atk. kam.).

„Fenerbahce Ulker“: Damiras Mrsičius 16 (4/6 tritaškių), Gordanas Giričekas, Semihas Erdenas 12, Omeras Asikas, Emiras Preldzičius 10.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: