(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės kolegijos posėdyje buvo nuspręsta patvirtinti žemės sklypo Kareivinių g. 13 detalųjį planą. Patvirtinus šį detalųjį planą, Kareivinių gatvėje esančiame stadione galės prasidėti teritorijos išvystymo darbai.

Dar 2004 metais Kauno futbolo ir beisbolo klubas „Kaunas“ pagal du dešimtmečius galiojančią panaudos sutartį iš Kauno miesto savivaldybės yra gavęs stadioną Kareivinių gatvėje, Panemunėje. Kauno futbolo ir beisbolo klubas „Kaunas“ tuomet įsipareigojo savo lėšomis įrengti dvi futbolo aikšteles, atitinkančias UEFA ir FIFA standartus, sutvarkyti aikštyną su krepšinio ir tinklinio aikštėmis.

Klubas planavo išvystyti šią teritoriją, įrengiant joje varžyboms skirtą futbolą aikštę dvi apšilimo aikštes, pastatyti iki 3 tūkst. vietų tribūnas žiūrovams, įrengti buitines patalpas su rūbinėmis žiūrovams ir treneriams, mokymui skirtas ir administracines patalpas, automobilių stovėjimo aikštelę.

„Savivaldybė iš savo pusės padarė viską. Tikimės, kad FBK „Kaunas“ nedels ir stadione netrukus prasidės darbai. Viliamės, kad klubas įvykdys savo įsipareigojimus, o stadione galės sportuoti ne tik profesionalūs sportininkai, bet ir aplinkinių mokyklų vaikai“, – sakė miesto meras Andrius Kupčinskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: