(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Vilniaus knygų mugėje skaitytojus pakvies susitikti žinomi lietuvių rašytojai, jie pristatys naujausius savo romanus.

Penktadienį, vasario 19 d., 17 val. Rašytojų kampe žinoma jaunosios kartos rašytoja Laura Sintija Černiauskaitė pristatys knygą „Kambarys jazmino krūme“. Renginyje dalyvaus rašytoja Vanda Juknaitė ir literatūros kritikė Giedrė Kazlauskaitė. Po renginio Laura Sintija Černiauskaitė su skaitytojais bendraus ir dalins autografus „Alma litteros“ stende.

Naujausią rašytojos knygą sudaro apysaka „Prieblandos seserys” ir iš jos lyg nėščiosios pilvas išsikišęs apsakymas „Kambarys jazmino krūme”. Autorė pasakoja, kad, nors apysaka atsirado pirmoji ir yra savotiška apsakymo motina, pirmiausia susipažinsite su apsakymu ir gal net užsuksite į kambarį jazmino krūme. „Man jis netikėtai atsivėrė šią vasarą, nors visada jutau jį esant. Pamačiau jame begalybę ir išsigandusi atsitraukiau. Durys liko atviros“ – sako Laura Sintija Černiauskaitė

Šeštadienį, vasario 20 d., 16h salėje 5.5 susitikti pakvies rašytoja Dovilė Zelčiūtė. Poetė pristatys pirmąjį savo romaną „Gastrolės“.

Renginyje, kurį ves žurnalistė Virginija Majorovienė, dalyvaus rašytoja Laura Sintija Černiauskaitė, poetas Evaldas Ignatavičius. Romano pasakojimui autorė pasirinko autentišką laiką – sovietmetis, laikotarpis prieš Atgimimą. Konkreti veiksmo vieta  – Kaunas, dramos teatras. Pagrindinė romano herojė paauglė Akvilė auga drauge su savo meile, skirta garsiam aktoriui Vanagui. Meilė tikra, o paauglės nėštumas – tikras ar tariamas? Ir kas apskritai šiame gyvenime yra tikra: tai, kas vyksta aplink, ar tai, ką išgyvename?

Sekmadienį, vasario 21 d., 13 val. Elena Kurklietytė, kurią skaitytojai puikiai pažįsta iš trijų laidų sulaukusios eseistikos knygos „Slaptingoji prema“ (parašyta kartu su Vytautu Bubniu) ir palankiai kritikų įvertinto romano „Lyla“, pristatys naujausią savo romaną „Šešėlių verpėja. Laukinės Todės istorija“. Šiame romane archeologo Benedikto akimis autorė žvelgia į matriarchato ir patriarchato sandūros laikus. Atkasęs griaučius, archeologas tikisi surasti ir visą paleolito laikų gyvenvietę, ima kurti istoriją, kaip pelkėse galėjo atsirasti akmens amžiaus moters palaikai. Meistriškai kuriamoje intrigoje pinasi meilės, geismo, apgaulės, išdavystės ir pasiaukojimo vingiai. Renginyje dalyvaus Petras Bražėnas, o ištrauką iš knygos skaitys aktorė Gražina Urbonaitė.

Tą pačią dieną 14 val. salėje 5.2 rašytojas Markas Zingeris pristatys naują savo romaną, kurį išleido po penkerius metus trukusios tylos. Rašytojas sugrįžta su romanu, kuriame jaunas lietuvis bastosi po pasaulį su motinos laiškeliu ir pajuodavusiu sidabro medaliuku, paslėptais kuprinėje. Knygoje panaudoti niekada Lietuvoje neskelbti dokumentiniai šaltiniai. Renginyje dalyvaus literatūrologas Laimantas Jonušys, TV režisierius Jonas Ohmanas, knygos ištrauką skaitys aktorė Gražina Urbonaitė, o saksofonu gros Vytautas Petrauskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: