(c) Luko Kazakevičiaus/KaunoZinios.lt nuotr.
Kaune "Žalgirio" arenos atidarymo iškilmių dieną Lietuvos rinktinė įveikė Ispaniją. Žurnalistas iš Anglijos prognozuoja, jog rugsėjo 18 dieną šios komandos vėl susitiks toje pačioje aikštelėje.

Europos vyrų krepšinio čempionate įsibėgėja antrasis varžybų etapas. Jame dvi įskaitines pergales turinti Lietuvos rinktinė šiuo metu dalijasi antrąją vietą su Ispanijos ekipa.

Kadangi čempionatas jau tuoj įpusės, po truputį galima pradėti vertinti ir tai, kaip Lietuvai pavyko priimti svarbiausią krepšinio renginį Europoje.

„Kaunozinios.lt“ nusprendė paprašyti vieno Didžiosios Britanijos žurnalisto, nepanorėjusio viešai skelbti savo vardo, pasidalinti mintimis apie „EuroBasket 2011“.

– Ką manote apie Europos krepšinio čempionatą? – „KaunoZinios.lt“ žurnalistas paklausė turnyro svečio.

– Kol kas tai – neblogas renginys. Rezultatų prasme viskas klojasi taip kaip turėtų – iš didžiųjų krepšinio valstybių iškrito vienintelė Kroatija.

Buvo keletas žurnalistams iškilusių problemų. Pavyzdžiui, kai važiavome žurnalistams skirtu autobusu iš Panevėžio į Vilnių, vairuotojas pasiklydo. Tai nebuvo puiku. Dėl viešbučių trūkumo Panevėžyje gyvenome fanų stovykloje. Ten buvo apsistoję ir lenkų žurnalistai.

Vis dėlto tai – įdomi patirtis.

– Kuo šis čempionatas skiriasi nuo buvusių, kuriuose jums teko dirbti?

– 2009-aisiais Lenkijoje viskas buvo fantastiška, tačiau turbūt todėl, kad tai – didesnė šalis, dalyvavo tik šešiolika komandų. Tuo tarpu Lietuvoje žaidžia net 24 ekipos ir tai mažesnė šalis. Turbūt dėl to Lietuvoje atsirado problemų.

– Daug kas kalba, kad rungtynėse nedalyvauja daug sirgalių, o jie susirenka tik Lietuvos rinktinės rungtynėse. Ką apie tai manote?

Juk ir slovėnų sirgaliai vaikšto tik į Slovėnijos rinktinės rungtynes. Praėjusiais metais Turkijoje daug fanų lankėsi tik Jungtinių valstijų mačuose. O pati Lietuvos rinktinė lietuviams – ypatingos svarbos dalykas.

– Ką manote apie arenas?

– Teko jas pamatyti tik Panevėžyje ir Vilniuje. „Siemens“ yra „Lietuvos ryto“ namai Eurolygoje, tai labai kompaktiška arena. Patirtis Panevėžyje buvo taip pat įdomi, kadangi tai ne krepšinio arena, o velodromas. Todėl manau, kad jie priėmė Europos čempionatą pagal savo galimybes.

Dar neteko lankytis Kaune, tačiau girdėjau, kad tai – pasaulinio lygio statinys.

Apskritai, čia arenos – neblogos. Negalime dėl jų skųstis.

– Kaip vertinate Lietuvos rinktinės galimybes?

– Nuo pat pradžių sakiau, jog finale susitiks Lietuva ir Ispanija ir mano nuomonė nepasikeitė. Ispanai – žvaigždžių kupina komanda, o jūsų rinktinė kupina ir jaunatviškumo, ir patirties.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: