Tarana ir Azadas Husanovai, asmeninio archyvo nuotr.

Spalio 10 d. Azerbaidžano režimo kritikas Azadas Hasanovas nepažįstamų asmenų buvo įsodintas į automobilį, vėliau nuvežtas į policiją, kur jam buvo pareikšti kaltinimai dėl narkotikų kontrabandos stambiu mastu. Valdžios kritikui gresia nuo 5 iki 12 metų kalėjimo.

Nuo 2014 metų A. Hasanovas su žmona ir sūnumi Lietuvoje gyvena kaip politiniai pabėgėliai, nuo 2016 m. jiems suteiktas nuolatinis leidimas gyventi Lietuvoje.

Azerbaidžane A. Hasanovas lankėsi pirmą kartą nuo 2014 m. Į gimtąją šalį Azerbaidžano režimo kritikas nuvyko aplankyti mirštančio tėvo, šio vizito metu jam ir pareikšti kaltinimai dėl narkotikų kontrabandos.

„Ne tik Azadas, bet ir aš su sūnumi patiriame pavojų. Sūnus Mikaelis kiekvieną dieną klausia, kur tėtis. Aš didžiuojuosi savo vyru, jis – mano herojus“, – sako Lietuvoje likusi A. Hasanovo žmona Tarana Hasanova.

A. Hasanovas priklauso opozicinei „Musavat“, tai jau ne pirmas šios partijos narys, kuriam pareiškiami kaltinimai dėl narkotikų kontrabandos. Lietuvoje A. Hasanovas dirbo duonos fabrike, šešiametis jo sūnus šiais metais pradėjo lankyti mokyklą.

T. Hasanova kreipėsi į Lietuvos ambasadą Azerbaidžane, Užsienio reikalų ministerija, tačiau teigia kol kas jokio atsakymo negavusi.

„Musavat“ partija išplatino kreipimąsi į žmogaus teisių organizacijas, kviesdama atkreipti dėmesį į šį atvejį ir imtis visų įmanomų priemonių, spaudžiant Azerbaidžano valdžią paleisti A. Hasanovą.

Apie opozicionieriaus suėmimą pranešė nopoliticalprisoners.org, change.org ir kiti žmogaus teisių portalai Vakaruose, suėmimą patvirtino ir Azerbaidžano televizija.

Manoteisės.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: