Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Viename Didžiosios Britanijos sustiprinto režimo kalėjime per išpuolį buvo sužeisti du sargybiniai, antradienį pranešė pareigūnai, o žiniasklaida skelbia, kad užpuolikai buvo kaliniai musulmonai, kuriuos įkvėpė žiaurus kario nužudymas Londone.

Kalėjimo pareigūnų profesinė sąjunga POA nurodė, kad vienas sargybinių Ful Satono kalėjime netoli Jorko Šiaurės Anglijoje sekmadienį buvo laikomas įkaitu beveik keturias valandas, kol jį pavyko išvaduoti.

Pareigūnai nepatvirtino pranešimų, kad trys užpuolikai buvo kaliniai musulmonai, kuriuos įkvėpė britų kario nužudymas Londone praėjusią savaitę. Tą karį trečiadienį, dieną, peiliais ir mėsos kapokle gatvėje užkapojo įtariami islamo ekstremistai.

Laikraštis “Daily Mirror” pranešė, kad trys kaliniai, kuriuos papiktino kalėjimo imamo raginimas pasimelsti už nužudytą karį Lee Rigby (Li Rigbį), pagrobė ir sumušė sargybinį.

“Sekmadienį vakare Ful Satono kalėjime įkaitu buvo paimtas vienas pareigūnas, – sakė POA atstovas. – Buvo dislokuota riaušių (slopinimo) pareigūnų komanda, kuriai po keturių valandų pavyko išsklaidyti situaciją”.

“Suprantu, kad sužeidimai, kuriuos per šį incidentą patyrė … du pareigūnai, yra nesunkūs ir kad (tie pareigūnai) jau buvo išrašyti iš ligoninės, bet mums pasisekė, kad ši situacija nepasirodė tokia pavojinga gyvybėms, kaip galėjo būti”, – pridūrė jis.

“The Sun” rašė, kad per užpuolimą pareigūnas buvo subadytas ir kad antras sužeistas sargybinis yra moteris, kuri nukentėjo bandydama neleisti jo nutempti.

Dėl L.Rigby nužudymo buvo areštuota 10 žmonių. Du pagrindiniai įtariamieji yra atsivertėliai į islamą, kilę iš Nigerijos krikščionių šeimų. Jie tebėra saugomi atskirose ligoninės, nes policija juos sužeidė žmogžudystės vietoje.

Vienas įtariamųjų po trečiadienio žmogžudystės buvo nufilmuotas su kruvinais peiliais ir mėsos kapokle, sakantis, jog nužudė ne tarnyboje buvusį karį dėl to, kad britų kariai kasdien žudo musulmonus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: