Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Buvęs Italijos premjeras Silvio Berlusconi (Silvijus Berluskonis) penktadienį pareiškė esantis pasiruošęs palaikyti koalicinę vyriausybę su centro kairiųjų jėgų lyderiu Pieru Luigi Bersani (Pjeru Luidžiu Bersaniu), tačiau atmetė galimybę sukurti naują technokratų administraciją, panašią į tą, kuriai vadovavo kadenciją baigiantis Mario Monti (Marijus Montis).

“Mūsų pozicija nesikeičia – visiškai aiškiai išsakėme tai prezidentui”, – centro dešiniojo sparno lyderis S.Berlusconi sakė po susitikimo su šalies vadovu Giorgio Napolitano (Džordžu Napolitanu).

Jis pridūrė esantis įsitikinęs, kad yra galimybė susitarti dėl įvairių priemonių, turinčių padėti išspręsti Italijos ekonomikos krizę, tačiau tvirtino, kad bet kokia vyriausybė turi būti sudaryta iš partijų – “žinant tragišką (M.Monti vyriausybės) patirtį”.

S.Berlusconi sąjungininkės Šiaurės lygos lyderis Roberto Maroni (Robertas Maronis) irgi atmetė galimybę suformuoti naują technokratų vyriausybę, sakydamas, kad tuomet jau būtų geriau iš naujo surengti rinkimus.

Vasarį vykusiuose parlamento rinkimuose neatsirado aiškaus nugalėtojo, todėl Italija pakliuvo politinę aklavietę.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: