© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Ispanijos restoranas “El Celler de Can Roca” vėl buvo pripažintas geriausia pasaulyje maitinimo įstaiga per Geriausių pasaulyje restoranų 50-uko apdovanojimų ceremoniją, pirmadienį įvykusią Londone.

“El Celler”, vadovaujamas brolių Joano, Jordi, ir Josepo Rocų (Žoano, Žordi, ir Žozepo Rokų), anksčiau yra pelnęs šį titulą 2013 metais.

“Smalsumas ir kūrybingumas vėl iškėlė Rocus į viršūnę”, – sakoma apdovanojimų organizatorių tinklalapyje, kuriame giriamas brolių “tiek tradicinės, tiek avangardinės” virtuvės išmanymas.

“Tai restoranas, kuris niekada neužmiršo savo kuklių šaknų, savo šeimyniškos šilumos pojūčio arba būtinybės patiekti itin gardų maistą ir išskirtinius vynus”, – sakoma pranešime.

Broliai Rocai įveikė keturiskart nugalėtoju tapusį Danijos restoraną “Noma”, kuris šįkart liko trečias po Italijoje įsikūrusio “Osteria Francescana”.

Žironos regione įsikūręs “El Celler” savo patiekalams naudoja Katalonijos virtuvei būdingus produktus, prie kurių patiekiamas Iberijos pusiasalio vynai ir šeriai.

Apdovanojimai, kuriuos skiria šios srities žurnalas “Restaurant”, buvo pradėti teikti 2002 metais ir tapo atskaitos tašku daugeliui pasaulio gurmanų.

Apdovanojimus skiria žiuri, sudaryta iš 972 “nepriklausomų ekspertų”, tarp kurių esama restoranų kritikų, virėjų, restoranų savininkų ir gurmanų.

Tačiau apdovanojimų organizatoriai šiemet buvo kaltinami, kad žiuri nariai buvo susitarę su restoranais.

“Restaurant” nusamdė konsultacinę bendrovę “Deloitte” užtikrinti, kad žiuri balsavimas vyktų skaidriai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: