Islamistų judėjimas “Hamas” uždraudė rengti viešas Naujųjų Metų sutiktuves Gazos Ruože, nes jos prieštarauja šios teritorijos “vertybėms ir religinėms tradicijoms”, trečiadienį pranešė policija.

“Vidaus reikalų ministerija ir policijos departamentas neišdavė leidimų metų pabaigos vakarėliams jokiems restoranams, viešbučiams ar salėms”, nors kelios įstaigos tokių leidimų paprašė, sakė policijos atstovas Aymanas al Batinji (Ajmanas Batindžis) naujienų agentūrai AFP.

Pasak jo, Naujųjų Metų šventimas yra “nesuderinamas su mūsų papročiais, tradicijomis, vertybėmis ir mūsų religijos mokymu”.

Tokie vakarėliai yra draudžiami iš “solidarumo su per Jeruzalės intifadą žuvusių kankinių šeimomis”, sakė A.Batingi, kalbėdamas apie pastarųjų mėnesių smurtą mieste ir atskiruose Vakarų Kranto rajonuose.

Nuo spalio 1 dienos per išpuolius ir susirėmimus Izraelyje ir palestiniečių teritorijose žuvo 136 palestiniečiai ir 20 izraeliečių.

Dauguma palestiniečių žuvo vykdydami išpuolius, todėl pastaruosius neramumus kai kas pradėjo vadinti trečiuoju palestiniečių sukilimu arba “intifada”.

Anksčiau Gazoje restoranams, viešbučiams ir kavinėms būdavo leidžiama rengti uždarus naujametinius vakarėlius.

Naujieji metai pagal musulmonišką kalendorių šiemet prasideda spalį, tačiau daugelis arabų šalių švenčia Naujuosius Metus ir pagal Grigaliaus kalendorių.

Islamistų judėjimas “Hamas” griežtai riboja tokius viešus vakarėlius Gazoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: