Ivanka Trup © Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Ivanka Trump geriausiai žinoma kaip JAV prezidento Donaldo Trumpo vyriausioji dukra, buvusi vadovė Donaldo Trumpo bendrovės „The Trump Organization“, modelis bei dizainerė. Neseniai I.Trump tapo svarbiausia tėvo patarėja Baltuosiuose rūmuose. Užėmus šias pareigas Ivanka Trump buvo priversta sustabdyti savo prekės ženklų pardavimą Amerikoje ir Kinijoje.

2007 metais, greta darbo tėvo įmonėje, Ivanka Trump įkūrė ir savo papuošalų liniją, netrukus – ir visą savo vardo mados bei gyvenimo būdo prekės ženklą. Ivankai Trump dėl jos valdomų prekės ženklų grėsė interesų konfliktas. Todėl šiais metais galutinai nuspręsta sustabdyti vystomą mados verslą. Dažniausiai Donaldo Trumpo dukra Ivanka įvairiuose renginiuose, vizituose pasirodydavo su savo prekės ženklo rūbais, nes tai buvo puikus būdas reklamuoti rūbų liniją pasauliui. Ekspertai teigia, kad būtent toks būdas gali sukelti interesų konfliktą.

I. Trump prekiniai ženklai daugiausiai buvo gaminami Kinijoje. JAV importo duomenys rodo, kad per pastarąjį dešimtmetį JAV iš Kinijos ir Honkongo pasiekė daugiau kaip keletas tūkstančių Trump prekės ženklo siuntų. JAV muitinės išrašai parodė, kad aštuonios Ivankos Trump prekės ženklo batų, rankinių ir drabužių siuntos (maždaug 53,5 t) –buvo plukdomos į Amerikos uostus iš Kinijos. D. Trumpui tapus JAV prezidentu moters verslą ištiko krizė. Dauguma pirkėjų atsisakė naudotis jos paslaugomis ir ėmė boikotuoti prieš I. Trump verslą. Taip pat netrukus vilnijo skandalas po skandalo. Kinijoje viena darbuotojų aktyvistų grupė teigė nustačiusi daugybę darbo tvarkos pažeidimų įmonėse. Iškilo ir atlyginimų skandalas, pasak aktyvistų jie yra mažesni už oficialiai patvirtintą minimalią Kinijos algą. Indonezijoje taip pat imta streikuoti I.Trump nenaudai, nes Indonezijos fabriko darbuotojų skundai buvo labai panašūs, tik jų algos dar žemesnės nei Kinijos fabrikuose.

Ivanka Trump 3

© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kas įdomu, prezidento postą užėmęs D. Trumpas teigė, kad baus užsienyje gaminančias vidaus ir užsienio kompanijas muitais iki 45 proc. Taip ir įvyko, dvi didžiausios pasaulio ekonomikos Jungtinės Amerikos Valstijos ir Kinija įsitraukė į prekybos muitų karą, kurio baigtis kol kas nenumatoma, neaišku kada valstybės suras abipusį kompromisą. Rugsėjo 24-ają dieną įsigaliojo Jungtinių Valstijų nauji muitai Kinijai. JAV įvesti tarifai kol kas siekia 10% kiniškam prekių importui, tačiau nuo 2019m. sausio 1-osios muitų tarifas išaugs iki 25 procentų. Tačiau išimtis buvo taikoma jo dukters produktams, kuriuos pardavinėja tokie JAV tinklai kaip „Macy’s“, „LordTaylor“ ir „TJ Maxx“.

Ivanka Trump

© Wikimedia Commons archyvo nuotr

Pasaulį apskriejo žinia, kad vyresniąja patarėja Baltuosiuose rūmuose dirbanti Ivanka Trump pavargo nuo nuolatinių bandymų išvengti interesų konfliktų, galinčių kilti dėl darbo tėvo komandoje ir versle, todėl nuspręsta sustabdyti verslą. JAV prezidento Donaldo Trumpo dukra Ivanka pareiškė sustabdanti savo kaip verslininkės veiklą, kad galėtų visą dėmesį koncentruoti darbui Baltuosiuose rūmuose.

Ivanka Trump 2

© Wikimedia Commons archyvo nuotr

Taip pat skaitykite: JAV ir Kinija: muitų karas tarp stipriausių pasaulio valstybių

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: