Princesė Ayako ir Kei Moriya / Youtube archyvo nuotr.

Japonijos imperatoriškos šeimos narė princesė Ayako (28) ištekėjo už nekilmingo išrinktojo Kei Moriya (32) šintoistų šventykloje. Šis įvykis buvo pristatomas nacionalinių žinių laidose, kur buvo transliuojama vestuvių ceremoniją, kuri įvyko šventykloje, į kurią pora žingsniavo lėtai. Ceremonijos metu sumainė žiedus bei kartu išgėrė po taurelę Sakės

Pora susipažino praėjusių metų gruodžio mėnesį, kai Princesės mama Hisako supažindino su jaunikio šeimą. Kei Moriya‘o motina yra organizacijos „Vaikai be sienų“ tarybos narė, o Hisako norėjo, kad jos dukra susidomėtų ir aktyviai dalyvautų tarptautinės gerovės veikloje. Liepos mėnesį vykusioje konferencijoje princesė oficialiai paskelbė apie sužadėtuves. Konferencijos metu princesė Ayako pasidalijo savo prisiminimais apie pažinties pradžią su būsimu vyru: „Jaučiausi lyg bendraujame ne pirmą kartą “.

Vestuvių ceremonijoje nuotaka dėvėjo ilgą daugiasluoksnį tradicinį Japonijos rūbą – kimono ir pasipuošė Heian laikotarpio stiliaus šukuoseną, skirta didikėms. Jaunikis vilkėjo juodą smokingą su pilkomis kelnėmis. Po vestuvių ceremonijos, Kei Moriya pažadėjo, jog jis padės žmonai prisitaikyti prie paprasto gyvenimo ritmo: „Noriu, kad mes dirbtume drauge, tam, kad sukurtume laimingą šeimą.“ Princesė Ayako prisipažino žurnalistams, jog abu stengsis tapti tokia šeima kaip jos mama ir tėtis. Princesės mama Hisako laimindama dukters santuoką, linkėjo jaunavedžiams laimingo bei džiaugsmingo šeimyninio gyvenimo. Princesės Ayako‘s nuomone, 2002 metais miręs tėtis Takamado jeigu būtų gyvas džiaugtųsi jos sprendimu ir linkėtų jaunai šeimai laimingo gyvenimo.

Po sutuoktuvių, princesė Ayako praras karališkąjį titulą dėl Karališkos šeimos įstatymo, kai kilmingos moterys susituokusios su nekilmingu vyru praranda karališką statusą. Kad išsaugotų savo orumą, Princesė po santuokos iš valstybės gaus apie 107 milijonus jenų (835 tūkst. eurų).

2016 metais Princesė Ayako baigė magistro studijas Josai tarptautiniame universitete. Šiuo metu yra Socialinių mokslų studijų fakulteto mokslininkė. Kei Moriya dirba laivybos kompanijoje „Nippon Yusen KK“. Paryžiuje lankė vaikų darželį, mokėsi Šveicarijos ir Anglijos mokyklose, baigė Keio universitetą. Laisvalaikiu mėgsta bėgti maratoną ir užsiimti triatlonu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: