© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) antradienį paskelbs savo paskutinį metinį pranešimą „Apie padėtį Sąjungoje“, kuris tikriausiai bus paskutinė galimybė per jo kadenciją paveikti visuomenės nuomonę ir užduoti toną 2016 metų rinkimams.

Baltieji rūmai pažadėjo, kad prezidento kalba bus netradicinė ir kad B.Obama nepaskelbs tradicinio prioritetų įstatymų leidyboje sąrašo.

Padėjėjai sakė, kad pirmasis juodaodis Amerikos prezidentas pasinaudos šiuo „ypatingu momentu“, kad apibrėžtų savo vietą istorijos vadovėliuose ir paskatintų optimizmą dėl ateities.

Šioje kalboje, kuri buvo rengiama nuo rudens, B.Obama paragins amerikiečius imtis svarbių problemų, kurių jam pačiam nepavyko išspręsti – pradedant rasių priešprieša, baigiant ginkluotu smurtu ir narkotikų vartojimo rykšte.

Nebe pirmą kartą per savo septynerius metus Baltuosiuose rūmuose B.Obama pasinaudos savo neginčijama iškalba, kad atkreiptų dėmesį į jam labiausiai rūpimus klausimus.

Mažai tikėtina, kad B.Obama ilgam susitelks į 2016-ųjų rinkimų vajų, bet siųsdami optimistinę žinią Baltieji rūmai tikisi paryškinti kontrastą su respublikonais.

Prognozuojama, kad tiesioginę prezidento pranešimo transliaciją stebės apie 30 mln. televizijos žiūrovų. Demokratams kita panaši galimybė būti išgirstiems nacionaliniu lygmeniu tikriausiai atsivers tik per vėliau šiais metais vyksiantį partijos suvažiavimą, kuriame bus įvardytas jos kandidatas į šalies vadovo postą.

B.Obamos padėjėjai stengiasi visokeriopai išnaudoti šį politiškai svarbų momentą, skleisdami savo žinią socialiniuose tinkluose ir internetinėje žiniasklaidoje.

Bendrovė „Amazon“ planuoja pateikti šios kalbos vaizdo įrašą; Baltieji rūmai šia proga atsidarė paskyrą socialiniame tinkle „Snapchat“ ir naudos programą „Genius“, iš pradžių sumanytą kaip papildomos informacijos šaltinis repo dainų tekstams, pateikdami kontekstą B.Obamos pareiškimams.

Vėliau B.Obama išvyks į Nebraską ir Luizianą, kur stengsis įtvirtinti savo žinią, ir duos interviu trims portalo „YouTube“ garsenybėms.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: