© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Nauja visuomenės apklausa, kurios rezultatai buvo paskelbti sekmadienį, rodo, jog šiuo metu daugiau britų nori išstoti iš Europos Sąjungos (ES) nei likti joje.

Pirmą kartą prieš referendumą šiuo klausimu, kuris turi būti surengtas iki 2017-ųjų, apklausa parodo, kad pirmauja pasitraukimo šalininkų stovykla.

43 proc. respondentų sakė, kad balsuotų už pasitraukimą, 40 proc. sakė, kad atiduotų savo balsus už pasilikimą, o 17 proc. buvo dar neapsisprendę. Šią apklausą agentūra “Survation” rugsėjo 3-4 dienomis internete atliko dešiniojo sparno laikraščiui “Mail on Sunday”.

Apklausos, kurioje dalyvavo 1 004 respondentai, paklaidos riba yra 2 procentai.

Praėjusi “Survation” apklausa, kuri buvo atlikta liepos pradžioje, rodė, kad 45 proc. britų buvo už pasilikimą ES, 37 proc. – už išstojimą, o 18 proc. buvo neapsisprendę.

Naujoji apklausa taip pat parodė, kad 22 proc. tų, kurie nori, kad Britanija liktų ES, mano galintys apsigalvoti, jei migrantų krizė blogės.

29 proc. respondentų taip pat sakė, kad Britanija daugiau nebeturėtų priimti jokių pabėgėlių iš Sirijos. Tai didžiausias skaičius kalbant apie atsakymą į klausimą, kiek pabėgėlių turėtų priimti Britanija.

Bendruomenių Rūmų nariai pirmadienį turėtų svarstyti referendumo įstatymo projektą ir dėl jo balsuoti, o tada jis bus perduotas Lordų Rūmams galutiniam patvirtinimui.

Ministras pirmininkas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) yra sakęs, kad už pasilikimą Europos Sąjungoje agituos tik jei galės susiderėti dėl virtinės ES reformų, kuriomis Britanijai būtų grąžinta daugiau galių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: