© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Europos Sąjunga (ES) sekmadienį sveikino Jungtinių Tautų (JT) derybų Limoje klimato klausimais rezultatus, kuriuos pavadino “žingsniu į priekį” siekiant kitais metais Paryžiuje sudaryti pasaulinį susitarimą, nors ir norėjo ambicingesnio rezultato.

JT narės Peru sostinėje priėmė formatą valstybių pažadams mažinti taršą “šiltnamio efektą” sukeliančiomis dujomis, kuris yra centrinis elementas planuojamam paktui dėl kovos su klimato kaita, ir patvirtino plačias gaires deryboms prieš tą istorinį susitarimą, kuris turi būti patvirtintas Paryžiuje 2015 metų gruodį.

ES “sveikina šiuos rezultatus … kaip žingsnį į priekį kelyje į pasaulinį klimato susitarimą Paryžiuje kitais metais”, sakoma Europos Komisijos pareiškime.

ES klimato politikos ir energetikos komisaras Miguelis Ariasas Canete (Migelis Ariasas Kanjetė) sakė, kad jo delegacija atvyko į Limą padėti “pagrindo deryboms” Prancūzijos sostinėje.

“Ir nors ES norėjo ambicingesnių rezultatų Limoje, mes manome, kad esame kelyje į … pasaulinį susitarimą Paryžiuje kitais metais”, – sakė M.A.Canete, kurį citavo Europos Komisija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: