Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Aleksandras Lukašenka drauge su jauniausiuoju sūnumi Nikolajumi atvyko į vieną Minsko rinkimų apylinkę, kur atiduos savo balsą parlamento rinkimuose.

Kaip praneša “Interfax” korespondentas, valstybės vadovas tradiciškai atvyko į rinkimų apylinkę Baltarusijos fizinės kultūros universitete.

Toje rinkimų apygardoje yra balotiravęsi trys kandidatai: dabartinis parlamento deputatas, Liberalų demokratų partijos atstovas ir vienos Minsko privačios kompanijos darbuotojas.

Anksčiau šioje apygardoje taip pat balotiravosi Jungtinės piliečių partijos pirmininkas Anatolijus Lebedka ir Baltarusijos liaudies fronto narys Jevgenijus Rybakovas, bet savaitė prieš rinkimus per šių abiejų partijų suvažiavimus buvo priimtas sprendimas atšaukti jų kandidatus.

Šiuo metu rinkimų kampanijos plakate, kuriame skelbiamos kandidatų nuotraukos ir duomenys apie juos, iš rinkimų kovos iškritusių kandidatų vietos yra užklijuotos baltu popieriumi, ant kurio užrašyta: “Iškrito”.

Kaip rinkimų išvakarėse sakė valstybės vadovas, jis dėl savo kandidato galutinai apsispręs sekmadienį, balsavimo metu. “Vienareikšmiškai balsuosiu už žmogų, kuris turi gyvenimiškos patirties ir ką nors savo rankomis sukūrė”, – pažymėjo A.Lukašenka.

Jis taip pat pabrėžė, kad “parlamentarai turi būti patyrę, parlamentarai privalo ne keldami erzelį šūkauti aikštėse, o rašyti įstatymus”.

“Šiandien parlamente yra 110 žmonių, jie turi būti raštingi, jie turi rašyti įstatymus. O tai – labai sunkus darbas”, – pareiškė Baltarusijos prezidentas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: