Greitai po įkalinimo studentas atsidūrė komoje

Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas apibūdino Šiaurės Korėją, kaip ,,brutalaus rėžimo“ šalį. Tokią nuomonę prezidentas susidarė po JAV studento mirties, kuris buvo įkalintas 15 mėnesių.

Praėjusią savaitę Šiaurės Korėja gražino Otto Warmbier kūną Amerikai. Vaikinui buvo 22 metai ir komoje jis išbuvo beveik metus. Vaikiną buvo nuspręsta paleisti, kai Amerikos Valstijų Departamento pasiuntinys nuvyko į Šiaurės Korėją ir susitarė dėl paleidimo remdamasis humanitariniais sumetimais.

Vaikinas buvo įkalintas už bandymą pavogti propagandinį plakatą iš viešbučio Šiaurės Korėjoje. Jo tėvų teigimu, Otto buvo paveiktas ,,baisaus, piktybiško ir blogo elgesio“, todėl nebeatgavo sąmonės. Donaldas Trumpas po šios nelaimės patikino, kad bus imtasi visų veiksmų užkirsti kelią panašioms tragedijoms.

Virdžinijos universiteto studentas Otto buvo apibūdintas, kaip šviesi, entuziastinga ir nuotykius mėgstanti asmenybė. Vaikinas planavo trečiuosius savo studijų metus praleisti Kinijos koledže. Domėdamasis apie studijų galimybes Kinijoje, jis išsiaiškino apie ekskursijų kompanijas, kurios amerikiečiams leidžia susipažinti su Šiaurės Korėja. Jo tėvams ir draugams tuo metu tai atrodė šauni idėja. Po vaikino mirties Donaldas Trumpas pareiškė savo užuojautą Otto šeimai.

Šiaurės Korėjos pareigūnų teigimu, vaikinas pateko į komą, nes jam buvo botulizmas ir jis išgėrė miego tabletę. Šeimos nariai pareiškė stiprias abejones dėl šios nelaimės detalių. Daktarai, kurie tyrė vaikino sveikatą po jo paleidimo teigė, kad nerado jokių botulizmo ženklų. Otto negalėjo kalbėti, matyti ir reaguoti į verbalines komandas.

Buvęs Naujosios Meksikos gubernatorius, Billas Richardsonas, padeda asmenims, kurie įkalinti Šiaurės Korėjoje. Jis yra išgelbėjęs ne vieną žmogų iš nelaisvės ir rūpinasi jų gerove. Jo teigimu, jis buvo susitikęs su Šiaurės Korėjos pasiuntiniais mažiausiai dvidešimt kartų, tačiau jam nei karto nebuvo užsiminta apie tai, kad vaikinas komoje ir apie jo sveikatą.

Susan Thornton, JAV sekretorė, kuri yra atsakinga už Rytų Azijos valstybės sektorių, paskelbė, kad tai dar ne viskas. Tony Kim, Kim Dong Chul ir Kim Hak Song yra JAV piliečiai, kurie vis dar įkalinti Šiaurės Korėjoje ir turi būti imtasi veiksmų jiems padėti.

Taip pat skaitykite: 10 neįtikėtinų Šiaurės Korėjos propagandos mitų apie Kim Jong Uną ir jo šeimą

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: