© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Nežinomos šalies naikintuvas MIG-29 raketinės sistemos radaru pirmadienį nusitaikė į aštuonis Turkijos naikintuvus F-16, patruliavusius palei sieną su Sirija, pranešė antradienį Turkijos kariškiai.

Pasak jų, naikintuvas savo radaru “užrakino” taikinį, kuriuo tapo turkų lėktuvas.

Vadinamasis užrakinimas radaru reiškia, kad raketos automatiškai seka taikinį.

“Aštuoni Turkijos F-16 lėktuvai vykdė žvalgybinius skrydžius palei Turkijos ir Sirijos sieną ir per šią misiją mūsų lėktuvus radaru užrakino neatpažintas MIG-29 lėktuvas keturioms minutėms ir 30 sekundžių”, – sakoma kariškių pranešime.

Per kitą incidentą į tuos pačius Turkijos lėktuvus nusitaikė “Sirijos raketų sistemos iš viso keturias minutes ir 15 sekundžių”, pažymima pranešime.

Smulkiau apie raketinių sistemų nusitaikymą neaiškinama, taip pat nenurodoma, ar Turkijos karo lėktuvams dėl to buvo kilusi grėsmė.

Rusijos lėktuvai pažeidė Turkijos oro erdvę šeštadienį ir sekmadienį, dėl ko Ankara buvo priversta iškviesti Rusijos ambasadorių į Užsienio reikalų ministeriją ir pareiškė Maskvai protestą.

Turkijos kariškiai nenurodo, kad minėtasis MIG-29 būtų priklausęs Rusijai, bet reiškė nepasitenkinimą dėl panašaus incidento su MIG-29 lėktuvu sekmadienį.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) antradienį perspėjo Rusiją, kad ji daug prarastų, jeigu sugriautų savo draugystę su Ankara, taip pat pareiškė, kad Turkija neliks abejinga stebėtoja, jeigu jos oro erdvę pažeidinės Rusijos karo orlaiviai.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas taip pat antradienį pareiškė, kad Rusijos karo lėktuvų padaryti Turkijos oro erdvės pažeidimai prie sienos su Sirija “nėra atsitiktinumas”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: