Jonathanas Friedlandas / Netflix archyvo nuotr.

The Hollywood Reporter“ pranešė, kad „Netflix“ vyriausiasis viešųjų ryšių vadovas Jonathanas Friedlandas buvo atleistas už du kartus pavartotą žodį iš „N“ raidės. Ironiška, kad Friedlandas pirmą kartą pavartojo šį žodį susitikime apie įžeidžiančius žodžius. Susitikimo dalyviai vėliau Friedlandui pranešė, kad jo termino vartojimas kai kuriems žmonėms sukėlė nepasitenkinimą. Antrą kartą šis žodis buo pavartotas susitikime su dviem juodaodžiais Hollywood Reporter darbuotojais, kurie paklausė jo apie pirmąjį incidentą.

Apie atleidimą iš darbo J. Friendlandas penktadienio vakarą paskelbė savo socialiniame tinkle Twitter. Ten jis rašė: „Aš palieku Netflix po septynerių metų darbo. Lyderiai turi viršyti bet kokius jiems keliamus lūkesčius ir aš, mano nelaimei, šio kriterijaus neatitikau“.

Netflix“ generalinis direktorius Reed Hastings išsiuntė visiems darbuotojams atmintinę, paaiškinančią Friedlando atleidimo priežastis ir motyvus. „Jonathanas labai prisidėjo daugelyje sričių, tačiau šio žodžio naudojimas net du kartus darbe parodė nepriimtinai mažą rasinį supratimą bei jautrumą ir neatitinka mūsų, kaip kompanijos, vertybių“, – sakė Hastingsas.

Netflix“ direktorius tikino, kad ateityje bandys ieškoti sprendimų, kaip šviesti savo darbuotojus bei padėti jiems plačiau suprasti rasės, tautybės, lytinės tapatybės ir privilegijos vertybes bei tolerantiškai į tai žvelgti.

Friedlandas prisijungė prie „Netflix“ 2011m., šiemet suėjo septyneri metai, kai jis dirba šioje kompanijoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: