Žemės drebėjimo aukos © Wikimedia Commons archyvo nuotr.

iškėja, kad vienai didžiausių Didžiosios Britanijos labdaros organizacijų gali būti sumažintas vyriausybės finansavimas tvarkantis su skandalu, kuriame įtraukti organizacijos darbuotojai.

Labdaros organizacijos „Oxfam“ generalinio direktoriaus pavaduotoja atsistatydino dėl organizacijos darbuotojams mestų įtarimų, kad jie pagalbos misijos metu naudojosi prostitutėmis, tame tarpe ir nepilnametėmis, Haityje po 2010 m. salą nuniokojusio žemės drebėjimo. Manoma, kad pasitvirtinus kaltinimams Oxfarm gali netekti daugiau kaip 37 milijonų eurų finansavimo gaunamo iš valstybės ir kitų šaltinių.

Beveik 12 metų su labdaros organizacija dirbusi Penny Lawrence sakė, jog jai buvo „labai gaila dėl žalos ir sielvarto“, kurį sukėlė nesutarimai.

Jos pranešime teigiama: „Per paskutines kelias dienas sužinojome, jog buvo susirūpinta Čade ir Haityje buvusių darbuotojų elgesiu, dėl kurio nesugebėjome imtis atitinkamų veiksmų.“

Dabar aišku, jog šie įtarimai – susiję su naudojimusi prostitučių paslaugomis ir su šalies direktoriaus ir jo komandos narių elgesiu Čade – buvo iškelti prieš jam persikeliant į Haitį.“

Kaip tuometinei programos vadovei man gėda, kad tai atsitiko mano vadovavimo laikotarpiu ir aš prisiimu visą atsakomybę.“

Tikrinami „Oxfam“ fondai

Didžiosios Britanijos tarptautinės plėtros sekretorė Penny Mordaunt pirmadienį taip pat susitiko su „Oxfam“ vadovais, kad aptartų, kaip išsaugoti vyriausybės finansavimą organizacijai.

Oxfam“ generalinė direktorė Winnie Byanyima teigia, kad jau buvo atlikti pakeitimai, kuriais siekiama tvarkyti ir užkirsti kelią seksualinės prievartos pareiškimų pasikartojimui.

Haiti_Cash-for-Work_Programme

Haičio tvarkymo darbai © Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Tai, kas įvyko Haityje, neatitinka mūsų taisyklių ir sistemos šiandien. Tačiau mums vis dar reikia daug nuveikti ir esu įsitikinusi, kad ketiname tobulėti ir kaip organizacijos lyderiai niekada neleisime, kad tai įvyktų“, – sakė Byanyima.

Viena didžiausių Didžiosios Britanijos labdaros organizacijų „Oxfam“ pasmerkė kai kurių buvusių darbuotojų Haityje elgesį po to, kai laikraštyje buvo pranešta apie tai, kad pagalbą teikę darbuotojai mokėjo už seksualines paslaugas, kol buvo misijoje nukentėjusiems padėti.

Didžiosios Britanijos tarptautinės plėtros sekretorė pranešimus apie seksualinį išnaudojimą šiame sektoriuje apibūdina kaip „visiškai niekingus“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: