© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Prancūzijos pareigūnai antradienį išvežė šimtus migrantų iš dviejų stovyklų – įkurtas po vienu Paryžiaus metropoliteno tiltu ir šiauriniame Kalė uostamiestyje.

Reidai tuose palapinių miesteliuose buvo surengti, kai Europos Sąjungos šalys diskutuoja, ką daryti su dešimtimis tūkstančių migrantų, atplaukiančių į Bendriją per Viduržemio jūrą iš Šiaurės Afrikos, daugelis jų – bėgdami nuo konfliktų ir skurdo Libijoje ir Eritrėjoje.

Policija paryčiais pradėjo reidą migrantų stovykloje Paryžiaus šiauriniame regione, kur gyveno per 350 pabėgėlių – daugiausiai atvykusių iš Sudano, bet taip pat iš Eritrėjos, Somalio ir Egipto.

Ta stovykla po metropoliteno tiltu darbininkų klasės rajone atsirado 2014 metais ir vėliau smarkiai išsiplėtė, kai vis daugiau Viduržemio jūrą perplaukusių migrantų juda tolyn į šiaurę.

Pareigūnai praeitą savaitgalį iškabino skelbimus, nurodydami migrantams palikti stovyklą per dvi paras, o antradienį anksti ryte policija apsupo tą vietą ir sustabdė eismą aplinkinėse gatvėse.

Pabėgėliai, kurių dauguma buvo vyrai, bet taip pat kelios šeimos, buvo įsodinti į laukiančius autobusus, kurie juos išvežiojo po įvairias prieglaudas Paryžiuje ir jo apylinkėse.

“Esam susirūpinę. Mums sakė, kad jie bus priglausti kelioms dienoms, bet nežinome, ką tai reiškia, – juolab kad kai kurie iš jų čia gyvena nelegaliai”, – sakė vietos gyventoja Christiane (Kristian).

Stovykla buvo likviduota taikiai, nors būrelis demonstrantų skandavo “Solidarumas su migrantais!”

Sveikatos apsaugos ministrė Marisol Touraine (Marizol Turen) sakė, kad iškeldinimas buvo atliktas dėl higienos priežasčių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: