twiter archyvo nuotr.

JAV Kongreso komitetas šią savaitę apklausia prezidento Donaldo Trumpo žentą bei patarėją Jaredą Kushnerį dėl jo susitikimų su rusais.

Šį pirmadienį po už uždarų durų vykusio pokalbio su Senato žvalgybos komitetu J. Kushneris išėjo plačiai šypsodamasis. Šypsena laikėsi iki tada, kai protestuotojas pamosavo Rusijos vėliava jam prie pat veido, reikalaudamas ant jos pasirašyti.

Demonstratorius ištiesė raudonos, baltos ir mėlynos spalvos vėliavą, kai prezidento D.Trumpo žentas, vyresnysis Baltųjų rūmų patarėjas J. Kushneris ėjo Harto Senato biurų pastate kartu su žurnalistais. Prieš tai, tą dieną jis Senato žvalgybos komitetui davė parodymus apie susitikimus su Rusijos pareigūnais.

Ponas Kushneri, ar pasirašysite ant mano Rusijos vėliavos?“ – klausė protestuotojas. „Pasirašykite ant Rusijos vėliavos! Prašau!“

Protestuotojas vėliau prisistatė Ryanu Claytonu, populistinio judėjimo „Americans Take Action“ prezidentu. Vyras ragino D. Trumpą nedelsiant atsistatydinti, o J. Kushnerį apkaltino dėl sąmokslo su Rusijos vyriausybe, siekiant, kad jo uošvis laimėtų JAV prezidento rinkimus.

Jeigu mes nenorime, kad milijardieriai nupirktų mūsų rinkimų, kodėl tada mes leidžiame užsienio vyriausybėms, jų atstovams bei žmonėms, kurie rezga sąmokslus, stovėti Baltuosiuose rūmuose šalia mūsų prezidento? Tai yra nepakenčiama!“, – sakė Claytonas žurnalistams. „Mes turime kažką dėl to daryti. Skirkime apkaltą šiam prezidentui.“

J. Kushneris, kuris šį antradienį planuoja susitikti su Senato žvalgybos komitetu, šią savaitę dalyvauja privačiose apklausose, kaip federalinio tyrimo dalis potencialiuose ryšiuose tarp D.Trumpo partnerių ir Rusijos vyriausybės per 2016 m. prezidento rinkimų kampaniją.

„New York Times“ šį mėnesį paskelbtoje ataskaitoje atskleidė, kad J. Kushneris dalyvavo 2016 m. birželio mėnesį susitikime su D. Trumpu jaunesniuoju ir rusais, kurie pažadėjo Hillary Clinton „apipilti“ purvu. Paulas Manafortas, kuris tuo metu buvo D. Trumpo kampanijos vadovas, taip pat dalyvavo tame susitikime Trumpo bokšte, Niujorke.

Kodėl visi, kurie yra Baltuosiuose rūmuose, turi visus šiuos ryšius su Rusija?“ – klausė Claytonas. „Ar jie mano, kad amerikiečiai yra tokie kvaili? Nes aš taip nemanau. Dauguma įrodymų rodo, kad šiuos rinkimus „pavogė“ Rusijos vyriausybės atstovai ir, kad D. Trumpo rinkimų kampanija buvo prie to prisidėjusi.“

Šį pirmadienį J. Kushneris paneigė savo susitarimus bei bendradarbiavimą su Rusija.

Aš su niekuo nesusitariau ir nežinau nei vieno žmogaus kampanijoje, kuris būtų galėjęs derėtis su bet kuria užsienio vyriausybe“, – sakė jis.

Taip pat skaitykite: FTB agentė ištekėjo už ISIS teroristo

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: