© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vienas Rusijos televizijos kanalas netikėtai entuziastingai įterpė informaciją apie Rusijos aviacijos antskrydžius Sirijoje į orų prognozę, kuri, pasak pranešėjos, leis naikintuvams tęsti pradėtą darbą Sirijoje.

Valstybei priklausančio naujienų kanalo “Rossija 24” orų pranešėja žiūrovams sakė, kad Sirijos spalio mėnesio orai yra “idealūs antskrydžių operacijoms vykdyti”.

Stovėdama prie ekrano užsklandos su naikintuvo atvaizdu ir užrašu “Skrydžiams tinkamas oras” pranešėja nedviprasmiškai pareiškė, kad oro sąlygos bus puikios bombardavimams.

Plonas debesų sluoksnis “neapsunkins skrydžių ir nedarys įtakos ginklų nutaikymo sistemoms”, šeštadienį sakė pranešėja.

“Ekspertai pastebi, kad oro pajėgų operacijos pradžios laikas buvo pasirinktas labai gerai”, – patikino ji, ekrane meteorologinius žemėlapius keičiant gynybos ministerijos pateiktais bombardavimų įrašais.

Ketvirtadienį po pirmųjų Rusijos karinių lėktuvų smūgių Sirijoje tas pats kanalas taip pat prognozavo palankias meteorologines sąlygas.

“Nuo šiandien Sirija tapo dar vienu Rusijos regionu ir yra įtrauktas į jos orų prognozes”, – pakomentavo vienas socialinio tinklo “Twitter” vartotojas.

“Net Sovietų Sąjungoje propagandos nebūdavo kišamos į orų prognozę”, – parašė opozicinio laikraščio “Novaja Gazeta” skaitytoja Tatjana Karagova.

Ir jau ne pirmą kartą per pastaruosius metus Rusijos orų prognozės yra politizuojamos. Televizijos kanalai greitai suskubo įtraukti meteorologines prognozes Krymo pusiasaliui iš karto po pernai kovą įvykdytos aneksijos.

Praėjusių metų balandį Kremlių palaikantiems prorusiškiems separatistams paskelbus savo liaudies respubliką Donecke, netrukus vienas televizijos kanalo “Rossija 24” orų pranešėjas perspėjo apie virš rytinės Ukrainos besitelkiančius debesis ir kylantį “permainų vėją”.

Tačiau orų pranešimai kartu su bombardavimų Sirijoje apžvalga lenkia ankstesniuosius apie konfliktą Ukrainoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: