© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Saudo Arabija antradienį paskelbė priimsianti dirbti aštuonis naujus budelius, kai nuo šių metų pradžios šalyje buvo nukirsdinta beveik tiek pat žmonių kaip per visus 2014 metus.

Valstybės tarnybos ministerija nurodė, kad nėra keliami jokie reikalavimai kandidatų kvalifikacijai ir kad pateikusiems pareiškimus nereikės laikyti egzaminų, kuriuos paprastai laiko pretendentai į valstybės tarnautojus.

Skelbime sakoma, kad naujiems budeliams tektų kapoti ne vien galvas, bet ir galūnes, vykdant rūsčias bausmes pagal karalystėje galiojančią griežtą šariato (islamo teisės) interpretaciją.

Vienos arba abiejų rankų amputacija yra įprasta bausmė už vagystes. Tuo tarpu mirties bausmė gali būti skirta už prekybą narkotikais, išžaginimą, žmogžudystę, tikėjimo išsižadėjimą ir ginkluotą apiplėšimą.

Dauguma egzekucijų vykdomos nukirsdinant, bet kai kada nuteistieji sušaudomi, užmėtomi akmenimis arba nukryžiuojami.

Pernai Saudo Arabijoje mirties bausmė buvo įvykdyta 87 žmonėms, rodo naujienų agentūros AFP statistika. Ši šalis pagal įvykdomų mirties bausmių skaičių buvo trečia pasaulyje.

Šiais metais Saudo Arabijoje egzekucijos buvo įvykdytos jau 84 žmonėms, o žmogaus teisių organizacija “Amnesty International” šį faktą apibūdino kaip “makabrišką šuolį”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: