Kim Jong Unas

Šiaurės Korėjos diktatorius Kim Jong Unas uždraudė visas ,,linksmybes su muzika, alkoholį ir Motinos dienos minėjimą” esą norint užkirsti kelią nesutarimams tarp savo piliečių, nes Jungtinių Tautų sankcijos, pradėtos po pakartotinių raketų ir branduolinių ginklų bandymų, jau pradeda veikti ekonomiką.

Apie šį linksmybių draudimą parlamentarams pranešė Šiaurės Korėjos žvalgybos biuras trumpame pasitarime už uždarų durų.

Atskirtosios valstybės sostinės Pchenjano  partiniai organai kasdien praneša apie ,,žmonių ekonominius sunkumus ir uždraudė bet kokius renginius susijusius su alkoholiniais gėrimais, dainavimu ar kitomis pramogomis, – pranešė naujienų agentūra ,,Yonhap.

Šiaurės Korėjos piliečiai kurie jau ir taip patiria daugybę teisių ir laisvių apribojimų, nuo šiol nebegalės išreikšti ir dėkingumo savo motinoms Motinos dienos proga, nes tai kelia grėsmę diktatoriaus Kim Jong Uno vienvaldystei.

Šaltiniai iš valdžios vidaus portalui pranešė, kad didėjantis lapkritį vykstančios šventės populiarumas skirtas sveikinti motinas kaip ,,nuostabias mokytojas ir tautos vedles, buvo nesuderinamas su aukščiausio šalies lyderio asmenybės kultu, o valdžios institucijos dabar aiškiai pasakė, kad žinutės gėlių puokštėse parodančios meilę ir lojalumą visiems, išskyrus Kim Jong Uną– nebus toleruojamos.

Tuo pačiu Šiaurės Korėjos lyderis nusprendė sugriežtinti šalies elito elgesį, kad užtikrintų jų paramą. Agentūra atskleidė, kad pirmadienio susitikimo metu, buvo pranešta, jog po tyrimo Hwang Pyong-So, kuris yra vyresnysis kariuomenės vadas ir Kim Won-Hon- Šiaurės Korėjos Saugumo ministras, buvo nubausti už ,,nešvarų požiūrį” vykdant tyrimą ar Kim Jong Unas žlugdo savo žmones dėl padidėjusio tarptautinio spaudimo.

Tai buvo pirmasis Generalinio Politinio biuro patikrinimas dviems aukščiausiems šalies kariniams pareigūnams per 20 metų, tačiau ,,Yonhapnepraneša kokios bausmės bus pritaikytos.

Taip pat skaitykite: Šiaurės Korėjos slaptasis ginklas – siaubinga synthpop muzika [VIDEO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: