Vokiečių sportinės aprangos gamintojos „Adidas“ siūlymas įsigyti drabužius su Sovietų Sąjungos simbolika sulaukė daugybės protestų.

Šeštadienį Lietuvos Užsienio reikalų ministerija (URM) socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalino  fotografija kurioje matomi „Adidas“ siūlomi pirkti moteriški marškinėliai su užrašu „USSR“.

„Dar vis pasitaiko sergančių „imperine nostalgija“, tik tai kiek netikėta iš garsiosios @adidas“, – rašė URM strateginės komunikacijos grupė. Šiuo įrašu socialiniuos tinkluose pasidalino ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Vakar soc tinkluose įvyko masinė akcija: žmonės buvo kviečiami aplankyti Adidas Facebook puslapį https://www.facebook.com/adidas/ ir dėti bet kuriuose komentaruose #StopAdidas bei žemiau esančio vaizdelio nuorodą.

Šiandien  po didžiulės protestų bangos „Adidas“ pašalino drabužių su Sovietų Sąjungos simbolika liniją iš savo internetinės svetainės.

Adidas USSR

Truputis istorijos

„Adolfas [“Adi” Das]sleris (1900 -1978 m.) vokiečių kilmės batsiuvys ir dizaineris įkūręs sporto avalynės kompaniją „Adidas”. Jo jaunesnis brolis Rudolfas Dassleris, sporto avalynės kompanijos „Puma” įkūrėjas. Iškylant Adolfui Hitleriui 1930-iais, abu broliai Dassleriai įstojo į Nacių partiją. Adolfas „Adi” Dassleris karo pradžioje tarnavo Vermachtui Vakarų fronte, tiekė nacių kariuomenei avalynę.”

Taip pat skaitykite: Kas sieja holokaustą ir „Hugo Boss“?

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: