© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Buvęs Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy antradienį iškviestas į apklausą susijusią su jo galimai neteisėto 2007 metų rinkimų kampanijos finansavimo iš Libijos. Apie tai žiniasklaidai pranešė šaltinis iš prokūratūros.

Pranzūzijos eksprezidentas šiame tyrime apklausiamas pirmą kartą. Manoma, kad prezidentinę kampaniją galėjo pasiekti lėšos susijusios su buvusio diktatoriaus Muamaro Kadafio režimu. N.Sarkozy į prokuratūrą iškviestas praėjus kelioms savaitėms po to, kai Londone buvo areštuotas jo buvęs verslo partneris Alexandre’as Djouhri.

Būdamas 28 m. N.Sarkozy tapo labai turtingo Paryžiaus priemiesčio Neji prie Senos meru. 1993 m. išgarsėjo, kai pats asmeniškai sėkmingai vedė derybas su visą vaikų darželio grupę įkaitais paėmusiu vyru. Tais pačiais metais tapo biudžeto ministru.

Nuo 2004 m. yra dešiniųjų jėgų partijos RPR vadovas. 2002 m. – 2005 m. ėjo Prancūzijos vidaus reikalų ministro pareigas. 2007 m. Prancūzijos prezidento rinkimuose užėmė pirmą vieną įveikęs socialistų kandidatę Ségolène Royal.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: