Donaldas Trumpas © Gage Skidmore nuotr. / Wikimedia Commons

Vieno JAV respublikonų renginio organizatoriai šeštadienį atšaukė favorito Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) kvietimą po jo pastabos, kad pasiruošimo prezidento rinkimų kampanijai debatų moderatorė su juo buvo griežta dėl to, kad jai buvo menstruacijos.

Tas komentaras sukėlė naują kritikos T.Trumpui bangą, jam siekiant partijos paskyrimo kandidatu kitais metais įvyksiančiuose rinkimuose ir pirmaujant pagal populiarumą.

Pompastiškasis milijardierius savo partijos kritikos sulaukė po stačiokiško kaltinimo, kad “Fox News” žurnalistė Megyn Kelly (Megin Keli) – viena iš moderatorių per ketvirtadienį įvykusius respublikonų debatus – išskyrė jį ir šiurkščiai su juo elgėsi.

D.Trumpas jau buvo kreipęsis į tos televizijos moderatorius dėl “neteisingų” klausimų – po to, kai M.Kelly iškėlė klausimą dėl jo menkinamos kalbos moterų atžvilgiu “Twitter” žinutėse. M.Kelly jo klausė, ar taip dera žmogui, norinčiam būti JAV prezidentu.

Tačiau penktadienį vakare jis pakėlė toną, kai CNN pasakė, kad M.Kelly yra žmogus, kuriam jis nejaučiąs didelės pagarbos.

Kalbėdamas apie M.Kelly klausimus, užduotus per debatų laidą, D.Trumpas sakė: “Jai iš akių liejosi kraujas; kraujas liejosi iš jos visos.”

Dėl tokių pastabų vienas garsus eilinių respublikonų renginys Atlantoje, “RedState Gathering”, anuliavo kvietimą jam šeštadienį pasakyti kalbą.

“Kad ir kaip man asmeniškai patiktų Donaldas Trumpas, jo komentaro apie Megyn Kelly per CNN man jau per daug”, – sakė tą renginį vesiantis Erickas Ericksonas (Erikas Eriksonas). D.Trumpas turėjo per jį pasakyti kalbą.

D.Trumpas anksčiau jau ne kartą yra išsakęs įžeidimų žmonėms, kurie, jo nuomone, nesąžiningai su juo elgdavosi. Jis taip pat ne kartą yra išsityčiojęs iš moterų ir jų išvaizdos.

Vis dėlto atrodo, jog pasitaikė atvejų, kai D.Trumpas suvokė žengęs per toli.

Balandį jis pasidalijo tokia “Twitter” žinute, kurią vėliau ištrynė: “Jeigu (buvusi JAV valstybės sekretorė ir pirmoji šalies ponia) Hillary Clinton (Hilari Klinton) neįstengia patenkinti savo vyro, kodėl ji galvoja sugebėsianti patenkinti Ameriką?”

Tuo tarpu D.Trumpo kampanijos darbuotojai šeštadienį įvairioms JAV žiniasklaidos priemonėms sakė, kad kilus šiai kontroversijai jis atleido patarėją politikos klausimais Rogerį Stoneą (Rodžerį Stouną).

“Rogeris norėjo panaudoti kampaniją savo paties asmeninei reklamai, … o p.Trumpas nori išlaikyti kampanijos dėmesį ties tuo, kaip Padaryti Ameriką Vėl Didžia”, – CNN sakė kampanijos atstovas.

Tačiau R.Stoneas “Twitter” išdėstė savo įvykių versiją: “Atsiprašau, @realDonaldTrump manęs neatleido – aš atleidau Trumpą. Nesutinku su nukrypimu į maisto mūšį su @megynkelly”.

“Galiu tiktai gerbti (D.Trumpą), – CNN sakė R.Stoneas. – Jis priekyje 15 … Todėl, kad jis turi esminę žinią imtis sistemos, mūsų sugedusios imigracijos sistemos sutvarkymo. Imtis Kinijos ir Meksikos, perdaryti prekybos susitarimus, kad į šalį būtų sugrąžintos darbo vietos. Jis buvo gaivaus oro gurkšnis. Atsistatydinau daugiausia dėl to, jog maniau, kad nedarau poveikio ir kampanija buvo nukreipta nuo tų didelio paveikslo klausimų”.

Tuo tarpu kiti kandidatai į prezidentus bandė išpešti politinės naudos iš šios kontroversijos.

Carly Fiorina (Karli Fjorina), vienintelė respublikonų pretendentė į prezidentus moteris, “Twitter” parašė: “P. Trumpai: Nėra. Pateisinimo”.

Vėliau ji pridūrė: “Palaikau @megynkelly.”

Viskonsino gubernatorius ir respublikonų pretendentas į prezidentus Scottas Walkeris (Skotas Volkeris) “Twitter” rašė taip: “Sutinku su @CarlyFiorina, nėra pateisinimo Trumpo komentarams. Palaikau @MegynKelly.”

Šeštadienį vakare D.Trumpas bandė atsitraukti nuo komentarų apie M.Kelly, pareikšdamas, kad neturėjo omenyje tos kūno dalies, apie kurią pagalvojo dauguma žmonių, išgirdę jo pastabą apie kraujavimą.

“Re Megyn Kelly citata: “galėjai matyti, kad jai iš akių liejosi kraujas; kraujas liejosi iš jos visos” (NOSIES). Tiesiog pasisukot ant vienos minties”, – “Twitter” parašė D.Trumpas.

“Tiek daug “politiškai korektiškų” kvailių mūsų šalyje. Turime visi grįžti prie darbo ir liautis švaistę laiką bei energiją nesąmonėms!” – pridūrė jis.

D.Trumpo kampanijos pareiškime, kurį plačiai citavo JAV žiniasklaida, taip pat tvirtinama, kad D.Trumpas turėjo omenyje M.Kelly nosį ir kad “tik iškrypėlis pagalvotų ką nors kita”.

Pareiškime E.Ericksonas taip pat vadinamas “visišku nevykėliu”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: