© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka šeštadienį paskyrė absoliučiai vakarietišką buvusį Gruzijos prezidentą Michailą Saakašvilį strateginės srities, Odesos, gubernatoriumi.

Šią žinią P.Porošenka paskelbė iš šio Juodosios jūros uosto per televiziją tiesiogiai transliuotame renginyje kartu su M.Saakašviliu, kurį pavadino “didžiuoju Ukrainos draugu”.

“Daugiatautėje Odesos srityje reikia kiekvienam rasti savus žodžius”, – sakė P.Porošenka, kreipdamasis į M.Saakašvilį, ir pakartojo tai keliomis kalbomis: ukrainiečių, rusų, rumunų, bulgarų.

Jis pabrėžė, kad M.Saakašviliui teks svarbios užduotys, iš kurių pažymėtina kova su korupcija, skaidrumo užtikrinimas muitinių ir finansų tarnybose, piliečių teisių ir demokratijos gynimas.

“Tai žmogus, kuris moka įgyvendinti idėjas, kuris pakeitė visą šalį (Gruziją) link skaidrumo, efektyvumo, antikorupcijos, naujų investuotojų pritraukimo, teisingų teismų, piliečių teisių gynimo, demokratijos, – kurį aš noriu matyti Ukrainoje, tai Michailas Saakašvilis”, – pristatė jį P.Porošenka Odesos regiono aktyvui.

M.Saakašvilis pažadėjo paversti Odesą Juodosios jūros krašto sostine.

“Odesa – nepanaudoto potencialo miestas. Ir tai nėra jo silpnoji vieta, tai unikali galimybė… Tai miestas, sritis, kur daug kas įmanoma ir bus įmanoma”, – sakė jis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: