© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro (Nikolas Maduras) trečiadienį pareiškė atšaukęs savo kelionę į Niujorką, kur jis turėjo dalyvauti Jungtinių Tautų (JT) Generalinėje Asamblėjoje, kad “apsaugotų savo gyvybę” po esą gautos informacijos apie grėsmes.

N.Maduro, ką tik grįžęs po vizito Kinijoje, sakė, kad per trumpą sustojimą Vankuveryje gavo informacijos apie “dvi labai rimtas provokacijas”, kurios jį paskatino atsisakyti kelionės į JT susitikimą.

“Atvykęs į Vankuverį įvertinau informaciją, kurią gavome iš kelių šaltinių. Tuomet ten nusprendžiau grįžti į Karakasą ir atsisakyti kelionės į Niujorką, kad užtikrinčiau pagrindinį tikslą: apsaugoti mane fiziškai, apsaugoti mano gyvybę”, – N.Maduro sakė vietos žiniasklaidai.

Viena iš numanomų provokacijų “buvo suplanuota prie mano fizinę būklę”, o kita galėjo būti susijusi su tikėtinu smurtu Niujorke, tvirtino vienas iš pagrindinių Lotynų Amerikos kairiojo fronto lyderių.

Venesuela artimiausia komunistinės Kubos sąjungininkė savo regione, o Karakasas ne kartą kaltino JAV konservatorius rezgant sąmokslus prieš šalies lyderius, kairiųjų pažiūrų politikus ir vyriausybes.

N.Maduro anksčiau šį mėnesį tvirtino, kad Baltieji rūmai spalį sieks “sužlugdyti” jo vyriausybę, rengdami diversijas prieš maisto, elektros ir degalų tiekimą.

Prezidento pirmtakas velionis Hugo Chavezas (Hugas Čavesas) taip pat ne kartą yra kalbėjęs apie kelis JAV regztus sąmokslus jį nužudyti.

Be to, Venesuela paskelbė pateiksianti ieškinį oro lainerių gamintojai “Airbus” dėl incidento, kai Karakasas pasiuntė prezidento lėktuvą į Prancūziją įprastiems techninės priežiūros darbams. Anot N.Maduro, grąžinus lėktuvą buvo nustatyta, kad vienas jo sparnas smarkiai apgadintas.

“Ruošiamės imtis teisinių veiksmų prieš Europos gamintoją dėl to gedimo”, kuris buvo nustatytas po ilgiau nei įprasta – penkis mėnesius – trukusio remonto, N.Maduro sakė savo kalboje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: