© Wikimedia Commons nuotr.

Vokietijos vidaus reikalų ministras, Thomas de Maiziere, pasiūlė uždrausti, veido apdangalus, kuriuos dėvi kai kurios musulmonės moterys.

„Tai netinka mūsų atvirai visuomenei. Matyti žmogaus veidą yra svarbu ir komunikuojant ir gyvenant kartu mūsų visuomenėje,“ žurnalistams pasisakė de Maiziere. „Tam tikrose srityse, kur veido matymas yra svarbus, mes norime įvesti taisyklę ir tų kas jos nesilaikys, lauks pasekmės.“

Vokietija yra ta šalis, kurioje radikalus Islamas matomas kaip potenciali grėsmė ir tai yra didelis žingsnis integracijos link.

Dalinai uždrausti apdangalus, buvo nuspręsta dėl imigrantų nerodomų pastangų integruotis į šalį, nešiojami apdangalai (Burqa) rodo tai, kad vyrai yra kažkuo pranašesni, o tai gali sukelti pavojų šalies saugumui. Thomas de Maizerie: „Norime šią idėją padaryti legaliu reikalavimu – rodyti veidą vietose, kur tai būtina.

Pasiūlymai uždrausti šiuos apdangalus pasirodė visai ne už ilgo, kai Prancūzija, tam tikruose miestuose uždraudė šių apdarų dėvėjimą paplūdimiuose. Draudimą palaikantys, sako, kad tai sutampa su Prancūzijos sekuliarizmo principais, kai tuo tarpu kritikai, išvadino juos seksistais ir Islamofobais.

Dėja Bilkey Oney, Turkų kilmės integracijos ekspertė, sako, kad uždrausti šiuo apdangalus, buvo pernelyg buka priemonė kovoti su radikalizmu.

„Prancūzijoje šio apdaro uždraudimas, nesustabdė nei vienos teroro atakos, bet mentalitetas slypintis už jų man taip pat nepatinka, kadangi šis veido apdangalas nėra įprastinis rūbas, kurį laisva moteris savo noru dėvėtų.“

Ji taip pat sakė, kad vietoj mėginimo uždrausti apdarus, Vokietija turėtų įdėti daugiau pastangų, žmonių integravime į visuomenę.

„Jūs turėtumėte įrodyti žmonėms, kad jie nebenori šių apdarų. Mes turime užtikrinti, kad Islamiečiai ir migrantai išlaisvintų save, bet tam prireiks laiko“.

Thomas de Maiziere, rugpjūčio 11d, taip pat pakomentavo apie naujas deklaracijas dėl griežtesnių saugumo priemonių. Didesnė policijos priežiūra viešose vietose ir greitesnis migrantų deportavimas, tų kurie šalyje nusikalto. Tokie pareiškimai iškelti dėl Europoje itin padidėjusio terorizmo. Na, bet tai tik pasiūlymai, kurie įsigalios tik vyriausybei patvirtinus.

Taip pat skaitykite: Terorizmo grėsmė: vėzdas, akiniai ir laikraštis

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: