© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Popiežius Pranciškus sekmadienį interviu pažadėjo “sprendimus” kunigų celibato klausimui ir tai iškelia galimybę, kad Katalikų Bažnyčia galiausiai galbūt galėtų panaikinti vedusių kunigų draudimą.

Interviu Italijos dienraščiui “La Repubblica” Pranciškus taip pat pasmerkė lytinį vaikų išnaudojimą, kurį pavadino “raupsais” Bažnyčioje, ir citavo savo padėjėjų žodžius, kad “pedofilijos Bažnyčioje lygis yra du procentai”.

“Tarp tų dviejų procentų yra kunigų ir net vyskupų ir kardinolų”, – sakė jis.

Paklaustas, ar kunigams vieną dieną galėtų būti leista vesti, Pranciškus pažymėjo, kad celibatas buvo įvestas “900 metų po mūsų Viešpaties mirties” ir kad kai kurių Rytų Bažnyčių, kurias globoja Vatikanas, dvasininkai gali vesti.

“Neabejotinai yra problema, bet ji nėra didelė. Tam reikia laiko, bet yra sprendimų ir aš juos rasiu”, – sakė popiežius, kuris daugiau detalių nepateikė.

Tai buvo trečias iš virtinės interviu 90-mečiui “La Repubblica” įkūrėjui Eugenio Scalfari (Eudženijui Skalfariui) – garsiam žurnalistui ir ateistui.

Tačiau Vatikano atstovas Federico Lombardi (Federikas Lombardis) sakė, kad citatos laikraštyje dėl kardinolų pedofilų ir galimos reformos kunigų celibato klausimu neatitinka to, ką iš tiesų pasakė popiežius.

“Tai visai nėra interviu normalia šio žodžio prasme”, – sakė jis ir apkaltino laikraštį “manipuliuojant naiviais skaitytojais”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: